İmamıyla tepki çeken dizinin yapımcısından cevap!

atv'de ekrana gelen dizinin yapımcısı eleştirilere ne cevap verdi?

Google Haberlere Abone ol
İmamıyla tepki çeken dizinin yapımcısından cevap!

atv'de başrollerinde Timur Acar, Sera Tokdemir, Erdinç Gülener ve Şemsi İnkaya gibi isimler yer aldığı; yayın hayatına geçtiğimiz hafta başlayan 'Kertenkele' isimli dizi Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür tarafından tepkiyle karşılandı.



Timur Acar'ın imam rolüyle izleyici karşısına çıktığı dizi için Önür, "Bu dizi de İmam Remzi karakteriyle verilmek istenen mesajlar başta Diyanet camiası ve din görevlileri olmak üzere Müslüman Türk milletini derinden üzmüştür. Din görevlileri ve milletimizin hassasiyetlerini ayaklarının altına alan bu dizi, milletimizin namaz kıldığı bir camide dini değerlerimizle alay etmekte, bir imamı toplum nezdinde küçük düşürmeye yönelik mesajlar vermekte, dinimizce kabul edilmeyen ve toplum tarafından yakışıksız hareketler olarak nitelenen kötü vasıfları imamlarda yapar algısının vurgulandığı rencide edici sözler, aşağılayıcı görüntüler ve verilen yanlış iftira dolu mesajlar utanmazlığın bu kadarına pes dedirtmiştir" dedi ve dizinin yayından kaldırılması için RTÜK'e seslendi.



Dizinin yapımcısı Yalçın Şen, eleştiriler üzerine Sabah gazetesine konuştu.



Şen, eleştiriler üzerine "Dizinin 1. bölümünü izlemeden yapılan açıklamalar bizleri çok şaşırttı. Kertenkele bir imam olmadığı gibi dini inancı olmayan bir karakterdir. Bu bilgiyi doğrulayan gayet net sahneler var. Dolayısıyla yaşadıkları ve öyküsü sadece Kertenkele'yi bağlar. Yani Kertenkele üzerinden alınganlık yapmak hilaf-ı akıldır" dedi.



Şen'in Sabah gazetesine verdiği röportajı okumak için tıklayınız.



YENİ DİZİNİN İMAMINA 'PES' DEDİ, RTÜK'E SESLENDİ: YAYINDAN KALDIRILMASINI İSTİYORUZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin