İlyas Salman'dan 'FETÖ'cü değilim' şikayeti

Yeşilçam'ın usta oyuncusu İlyas Salman, hakkında çıkan 'gözaltına alındı' haberlerini şikayet etti.

Google Haberlere Abone ol
İlyas Salman'dan 'FETÖ'cü değilim' şikayeti

Habertürk'te yer alan habere göre, Eskişehir'de bir film festivalinde tanıştığı Öznur isimli bir kadının kendisini telefonla arayarak rahatsız ettiğini, kendisinin bu telefonlara cevap vermemesi üzerine de 'FETÖ'cü' şeklinde iftiraya uğradığını belirten İlyas Salman, şikayet dilekçesinde, ''Bir internet sitesi benim için ‘terör örgütüne bağlı olduğu için gözaltına alındı' diye yazmış. Dolayısıyla bana iftira ve hakarette bulunmuş. Bu nedenle ben ve ailem zor durumda kaldık. Son derece rahatsız edici bir durum olduğundan suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldık. Öznur isimli kişiden, beni rahatsız ettiği ve bana hakaret ettiği için davacı ve şikayetçiyim‘' dedi.



‘'TÜRKMEN ALEVİSİ OLDUĞUMU BİLİRLER''



Basın mensuplarına açıklama yapan Salman: ‘'Kemalist ve sosyalist olduğumu açıklıkla söylüyorum. Bunlara rağmen internet ortamında FETÖ'cü olduğum ve bundan dolayı gözaltına alındığım yazılmış. Benim Malatya Arguvan İlçesi Gecekondu Köyü'nde doğma bir Türkmen Alevisi olduğumu bilirler. Bizim evlerimizde Mustafa Kemal'in resminin yanında, Hz. Ali'nin de resmi olur. İkisini birbirinden ayırmayız. Hatta dedelerimiz derler ki, ‘Hz. Ali ölmedi, Mustafa Kemal kılığında tekrar dünyaya geldi.' Biz bu inançla büyüdük. Ben Mustafa Kemal'e ihanet eden her çukurun, her ufunetin, her cemaatin, tarikatın karşısındayım'' dedi.



‘'FETÖ'NÜN GÖLGESİNE BİLE DÜŞMAN OLDUĞUM AÇIKLIKLA BİLİNMELİDİR''



"Böyle bir dedikodunun kötü kokusu altında ezilmek bana yakışmaz" diyen İlyas Salman, ‘'Ben onun için bütün Türkiye insanlarına, Anadolu insanlarına söylüyorum, ben kemalist bir adamım. FETÖ'nün gölgesine bile düşman olduğum açıklıkla bilinmelidir. Benim şah damarımı kesseniz, Mustafa Kemal akar‘' şeklinde konuştu.



‘'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM''



Salman, ‘'Savcılığa ifade verdim. Bir tane mesaj gelmişti Öznur isimli bir hanımdan. Mesajında, 'Telefonuma cevap vermiyorsun. Ben de seni şikayet edeceğim. Çünkü sen FETÖ'cüsün demek ki'' diyordu. Ben de bu FETÖ'cü iftirasını, onun sosyal medyaya aktardığından kuşkulandım. Onun için suç duyurusunda bulundum. Eğer o yapmadıysa, ondan özür diliyorum. Fakat yaptıysa da cezasını çeksin'' dedi.



BOĞAZDA VİLLAM OLURDU''



"FETÖ'ye yamanacak olsaydım, boğazda villam olurdu" diyen Salman, Ben yıllardır dünya görüşümü deklare ettiğim için işverenler tarafından askıya alınmış durumdayım. Bu durumdan şikayetçi değilim. Çünkü orta halli bir yaşamı garanti etmişim. Onun üstünde ve altında bir yaşam istemiyorum'' şeklinde konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin