İlyas Salman: Yeni nesil komedi kenef kokuyor

Usta oyuncu İlyas Salman, yeni nesil komediyi böyle tanımladı...

Google Haberlere Abone ol
İlyas Salman: Yeni nesil komedi kenef kokuyor

Türk sinemasının usta oyuncularından İlyas Salman, Ahval News'ten Mustafa Kılıç'ın sorularını yanıtladı.



İşte, Salman'ın açıklamaları:



"İlyas Salman bu aralar nelerle meşgul?



Bu aralar sürekli yazıyorum. ‘Deliler Meclisi’ adlı bir senaryo yazdım. TBMM’de milletvekilleri maaşı arttırılması tartışılırken benim meclisimde yani ‘Deliler Meclisi’nde okuma yazma oranı nasıl arttırılır o konuşulacak. Fakat senaryom hâlâ sansür kurulundan geçmedi. Geçmediği için de Kültür Bakanlığı ödenek çıkarmıyor. Bundan dolayı filmimi çekmek için sponsor arayışındayım.



Bir mahsuru yoksa ‘Deliler Meclisi’ adlı senaryonuzu biraz açabilir misiniz?



Tabi ki... Deliler Meclisi’nde kendimi oynayacağım. Filmde İlyas Salman olarak izleyicinin karşısına çıkacağım. Açık konuşmak gerekirse ben biraz deliyim. Ama genel kurallara, koşullara göre deliyim. Yoksa aklımdan kuşku duyduğum yok.



Deliler ve ağaçlar ayakta ölür, suçlular iktidarda geberirler. Benim temel prensibim bu... Muhabbetin başında söyleyeyim dünyada en çirkin kokan şey saklanan düşüncedir. Para bile saklandığı zaman kokar ama saklanan düşünce kadar pis kokamaz. Mezara götürülen fikrin kimseye faydası yoktur.



İlyas Salman denilince akla korkusuz bir adam geliyor. Kendinize asla oto sansür uygulamayan bir sanatçısınız. Bunu nasıl başarıyorsunuz? Çevrenizdekiler nasıl tepki veriyor?



Yıllar önce bir komşumuz vefat etti. Ertesi gün cenazesi kaldırılacak bir camide... Eşim dediki gidelim, ben ise gitmeme taraftarıydım. Eşim ısrar edince gitmeye karar verdim. Ölen kişi açık söylemek gerekirse pir-u pak biri değildi. İşi gücü halkı kazıklamaktı. Ömrü öyle geçmişti."



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler ilyas salman
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin