İlkokul öğrencileri için yazılan kitapta skandal ifadeler: Amcamın güzel bir kızı vardı...

Bilgi Kültür Yarışması’ için öğrencilere dağıtılması öngörülen kitapta, ‘cinsel istismar’ hikayesi olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İlkokul öğrencileri için yazılan kitapta skandal ifadeler: Amcamın güzel bir kızı vardı...

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma için dağıtılan kitapta ‘cinsel istismar’ hikayesi olduğu ortaya çıktı.



Derneğin ilkokul, ortaokul ve liseler için düzenlediği ‘Bilgi Kültür Yarışması’ için ilkokullara yönelik bölümünde ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz - Peygamberimizden Dini Hikayeler’ adlı kitabın dağıtılması öngörüldü.



‘Kuran ve Sünnet Bütünlüğü’ temalı yarışma Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak, okullara duyuruldu. Ancak ilkokullara dağıtılması önerilen kitap eğitimcilerin tepkisini çekti. Çünkü kitapta ‘cinsel istismar’ hikayesi olduğu ortaya çıktı. ‘Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz - Peygamberimizden Dini Hikayeler’ adlı kitabın 58 ve 59’uncu sayfalarındaki hikayede şu ifadeler yer alıyor:



“Amcamın güzel bir kızı vardı. Onu herkesten çok seviyordum. Ona yaklaşmak istedim. Ama bana yüz vermedi. Bir süre sonra kıtlık oldu. Amcamın kızı bana geldi. Açlık ve yoksulluk içinde olduklarını söyledi ve benden yardım istedi. Ona, kendisini bana teslim etmesi karşılığında yüz yirmi altın verdim. Kabul etmek zorunda kaldı. Arzuma kavuşacağım sırada bana: Allah’tan kork! Allah’ın yasakladığı şekilde bana sahip olma, dedi. Ben de bu sözle kendime geldim ve ona yaklaşmadım.”



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Etiketler cinsel istismar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin