İlker Başbuğ'a 'darbe' suçlamasından hapis istendi! Savcı darbe imasıyla yargılanan Başbuğ'un "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi

"Türkiye Cumhuriyetinde Güç Odaklarının Mücadelesi" serisinin üçüncü kitabına ilişkin yaptığı söyleşide "darbe" imasında bulunduğu iddiasıyla yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında savcı mütalaasını açıkladı. Savcı,  Başbuğ'un "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
İlker Başbuğ'a 'darbe' suçlamasından hapis istendi! Savcı darbe imasıyla yargılanan Başbuğ'un "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi

İstanbul 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Başbuğ’un avukatı hazır bulundu. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Başbuğ tarafından sarf edilen sözlerin 'eleştiri ve düşünce özgürlüğü sınırlarını aşar nitelikte olduğunu, söz konusu beyanların kamuoyunda ve toplumun bir kesimi tarafından tepki ile karşılandığını, bu haliyle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin gündeme geldiğini' belirtti.

Açıklanan mütalaada İlker Başbuğ’un, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Duruşmada sanık avukatı, açıklanan mütalaaya karşı savunma yapabilmek için mahkemeden süre verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık avukatına esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapabilmesi için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

İlker Başbuğ, 4 Ocak 2021 tarihli Cumhuriyet gazetesi söyleşisinde, "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu" demişti.

Başbuğ'un söyleşisinde 'darbe' imasında bulunduğu iddia edilerek, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama' suçunu işlediği ileri sürülmüştü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin