İlk yazısıyla Star'da

Gazetenin yeni yazarı bugün okurla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
İlk yazısıyla Star'da

Perşembe günü Yeni Şafak'taki köşesine veda eden AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner bugün Star gazetesindeki yazılarına başladı.



Metiner, Star'daki ilk yazısında bugün Cizre olaylarının bir provokasyon olduğunu ileri sürdü. 



Metiner ayrıca yazısında 'paralel bir suç şebekesi' olduğunu ve şebekenin medya ve iş dünyası ayağı olduğunu iddia etti.



İşte, Metiner'in Star gazetesindeki ilk yazısı:



Provokatörler devrede



Cizre olayları tam bir provokasyondur.



Ne zaman çözüm sürecinde bir mesafe alınmak istense birileri devreye sokuluyor.



PKK’nın bir bölgeyi silah zoruyla hakimiyeti altına almak istemesi, dahası ve en fenası kendisinden farklı düşünen Kürtleri imha edilmesi gereken düşman gibi görmesi asla kabul edilemez.



PKK bölgede kendi silahlı hakimiyeti kurmak için tehdit ve öldürme yoluna gidiyor. İstiyor ki kendinden farklı düşünen Kürtler bölgeyi terk edip gitsinler. Geçmişte devlet bölgeyi boşaltma siyaseti izlerdi. Şimdilerde ise PKK... Geçmişte devlet kendi vatandaşı olan Kürtlerin farklılığını kabul etmezdi. İnkar ve asimilasyon politikası güderdi.



Şimdilerde PKK “eski Türkiye”nin devlet aklını kullanıyor. O ceberrut devletin paradigmasını tersinden sahipleniyor. Kendinden farklı Kürdü Kürt olarak kabul etmiyor. Onun varlığını inkar ediyor. Onu kendine benzetmeye çalışıyor. Kendi “makbul Kürdü”nü yaratmak için cebir yoluyla asimilasyon siyaseti izliyor. PKK sahiden çözüm sürecinden yanaysa o tıpkısının aynısına dönüştüğü zihniyetten kendisini arındırmalı. Yazının tamamını okumak için tıklayın.



Yeni Şafak'tan ayrılmıştı, yeni gazetesinde yazılarına başlıyor!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin