İlk yazısıyla BirGün gazetesinde

BirGün gazetesi bugün, bir yeni yazarı daha okuyucuyla buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
İlk yazısıyla BirGün gazetesinde

Akademisyen Güven Gürkan Öztan'ın BirGün gazetesindeki ilk yazısı bugün yayınlandı.



Öztan daha önce BirGün gazetesinin protalında yayınlanan yazılarıyla okur karşısına çıkıyordu.



Öztan, ilk kez yazdığı bugünkü köşesinin sonunda "Yıllardır yan yana durmaktan onur duyduğum dostların bu köşeyi bana layık görmesinden dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır. Beraber mücadeleye devam" dedi.



İşte, Öztan'ın BirGün gazetesinde yayınlanan ilk yazısı:



Bedel, mücadele ve direniş



Bu topraklarda kaç kuşak devlet şiddetine, sermaye tahakkümüne, sömürü projelerine ve milliyetçi-muhafazakâr kıskaca direnerek özgürlük ve emek mücadelesini bir sonraki nesle miras bıraktı. Kim bilir belki azıcık boyun eğseler refah içinde geçecek ömürlerini hapishane köşelerinde, sürgünlerde, dağlarda mücadeleye adadılar. Bugün liberal sağ çevrelerin iddia ettiğinin aksine her biri devrimci öznelerdi; kendi kaderlerini kendilerinin belirleyeceğine inanmışlardı. İtaatkâr olmanın konforlu sahillerinde değil, azgın dalgalar içinde mücadele etmeye kararlı olduklarından her türlü baskıya direndiler. Mağduriyetten güç devşirmek yerine, bedel ödemeyi tercih ettiler. Saray’ın fiilen rejimin değiştiğini ilan ettiği şu günlerde yağmaya ve tahakküme karşı çıkanlar bu geleneğin mirasçısı.



Memlekete giydirilmeye çalışılan deli gömleği karşısında sosyalisti, sosyal demokratı ve ‘sıfatsız’ demokratı epeydir kurtuluş reçetesi arıyor. Daha önce AKP’yi canhıraş bir biçimde destekleyen liberallerin kayda değer bir kısmı gidişatın doğrudan kendilerini de tehdit ettiğini gördüğünden rotalarını muhalifliğe çevirdiler. ‘Eski’ seçkinlerin AKP’ye karşı muhalefet cephesine geçmesini taktiksel olarak kıymetli bulanların arasında yine aynı aktörler var. Peki baskı rejimine karşı ‘eski’ seçkinlerden medet umulur mu?



Yazının tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin