İlk kez bir film, kitaba uyarlanıyor

8 Mart, Cuma günü vizyona girecek olan filmin kitabı çıkacak.

Google Haberlere Abone ol
İlk kez bir film, kitaba uyarlanıyor

Kitapların, romanların beyaz perdeye uyarlanması yeni bir fikir değil. Ancak Türkiye’de İLK kez bir filmin kitabı yapılıyor ve o film, Eve DönüşSarıkamış 1915”.

 

Yönetmenliğini Alphan Eşelinin yaptığı ve 8 Mart, Cuma günü vizyona girecek olan Eve Dönüş – Sarıkamış 1915, filmin güçlü görsel anlatımlarından yola çıkarak hazırlanan bir kitap ile “yapım hikayesi”ni izleyicisi ile paylaşıyor.

 

Başrollerini Uğur Polat, Nergis Öztürk ve Serdar Orçin’in paylaştığı Eve Dönüş – Sarıkamış 1915, bir savaşfilmi olmasına rağmen içinde tek bir savaş karesi bile bulunmaksızın, bu büyük dramı sadece yedi kişi aracılığıyla ve sanatsal bir dille izleyicisine aktarıyor. Filmdeki bu sanatsal yaklaşımdan ilham alarak, yine görsele dayalı bir anlatımla, filmin oluşum hikayesini bir kitap formatına dönüştürmek fikri ise, İSTANBUL’74’ ‘ün kurucu ortağı Demet Müftüoğlu Eşeli’ye ait.

 

Eve Dönüş – Sarıkamış 1915’in vizyona giriş tarihi ile eş zamanlı olarak piyasaya çıkacak olan kitapta, filmden karelerin yanı sıra kamera arkası görüntülerinden sahne çizimlerine, kostüm tasarımlarından müziklerine kadar filmin bütününü oluşturan tüm parçalar biraraya geliyor.



Filmin senaryosuna da değerli bilgileri ve arşiviyle büyük katkısı olan Sarıkamış Dayanışma Grubu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in önsözüyle açılan kitapta, oyuncu kadrosunun tamamının yönetmen ve film hakkındaki görüş ve anılarına yer verilirken; teknik ve



yapım ekibinin filme dair yorumlarının yanı sıra yönetmen Alphan Eşeli ile yapılmış özel bir röportaj da bulunuyor. Eve Dönüş – Sarıkamış 1915, Türkiye’de yapım hikayesini izleyicisine görsel ağırlıklı bir kitap aracılığıyla anlatan ilk film olma özelliğini taşıyor.

 

Yapım ve tasarımı İstanbul’74’e ait olan Eve Dönüş – Sarıkamış 1915 kitabının basım ve dağıtımı ise, NTV Yayınları tarafından yapılıyor.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin