İlk gösterimini festivalde yaptı!

'Abluka' filmi seyirci karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İlk gösterimini festivalde yaptı!

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında gösterime giren, yönetmenliğini Emin Alper’in yaptığı “Abluka” filminde seyirci izdihamı yaşandı.



Oyuncuları arasında Mehmet Özgür, Tülin Özen, Berkay Ateş, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba’nın yer aldığı Abluka filmi, Türkiye sinemalarında ilk gösterimini 5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında Atlas sinemasında gerçekleştirdi. Filme gösterilen yoğun ilgi nedeniyle gösterim 10 dakika gecikmeli olarak başladı. 



 





Küçükçekmece Şahintepesi bölgesinde çekimleri gerçekleşen film daha önce gösterildiği 72. Venedik Film Festivali’nde ‘Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştü. Film ayrıca 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali “En İyi Film” ödülüne de layık görülmüştü.



Filmin gösterime girdiği 17 Ekim 2015 Cumartesi günü gündüz bölümünde festival kapsamında paneller de düzenlendi. Çember (The Circle) film gösterimi sonrasında Toplumsal Algıdan Sinemaya; “Cinsel Yönelim ve Kimlik” paneli, Prof. Dr. Bengi Semerci yöneticiliğinde, IvanMadeo (Metin yazarı, Yapımcı), Ayta Sözeri (Oyuncu), Alin Taşcıyan (Sinema Eleştirmeni), Fırat Söyle (Avukat) ve Prof. Dr. Walter Stofell’in (Fribourg Üniversitesi) katılımları ile gerçekleşti.



Bu panelin ardından gerçekleşen “Abluka” filminin gösterimine jüri  Demet Akbağ, Alin Taşcıyan, Lucie Bader, Selman Dursun, Sevin Okyay ve Serdar Akar da katıldı. Filmin sonunda yapılan kısa söyleşide Yönetmen Emin Alper filmle ilgili şu detayları izleyicilere aktardı: “Filmimiz görselleri açısından zamanın ve koşulların bize sağladıklarıyla çekildi. İstediğimiz görsellerin hepsini tam anlamıyla yakaladık. 1990’ların hikayesini anlattık. O  dönemden yola çıktık, etkilendik, beslendik lakin günümüzü de anlatmış olduk.”




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin