İlk bölümüyle tepki çekti, RTÜK'e şikayet edildi!

Show TV'de yayınlanan dizi, veteriner hekimlerin tepkisine neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
İlk bölümüyle tepki çekti, RTÜK'e şikayet edildi!

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, Show TV'de Salı günü ekran macerasına başlayan 'Acil Servis' adlı dizide veteriner hekimlerin aşağılandığını iddia ederek, televizyon kanalı yöneticilerinden ve dizi yapımcısından 'özür' beklediklerini söyledi. 



Konuyla ilgili olarak Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet'in imzası ile Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı'na yazı yazıldığını belirten Uçmaklıoğlu, ilgilileri protesto ettiklerini söyledi.



Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet imzası ile RTÜK Başkanlığı'na yazılan yazıda "Veteriner hekimlik, insan hekimliği kadar eski, köklü ve evrensel bir meslektir. 1762 yılına kadar da her iki hekimlik ortak yürütülmüştür. Bir hekim, tüm canlıların hekimliğini yapmıştır. Bu gün hayvan sağlığı alanında her türlü tedavi ve operasyon, canlıların ortak fizyolojik özellikleri nedeniyle, insan hekimliğindeki hassasiyet ve titizlikle yapılmak zorundadır. Bunun aksi düşünülemez. Bununla birlikte, veteriner hekimlerin çalışma sahasında çok sayıda canlı yer almaktadır. Bu nedenle veteriner hekimler çok daha geniş bir alanda bilgi birikimine sahip olmak zorundadır. Özel bir televizyon kanalında 03 Şubat 2015 tarihinde yayımlanan 'Acil Servis' isimli dizide Veteriner Hekimliği mesleğini aşağılayan bir ifade kullanılmıştır.



Bunun sonucunda Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin elektronik posta kutusu, bu programı protesto eden veteriner hekim iletileriyle dolmuştur. Dizideki olayın gelişimi; Bir uzman doktor operasyon sırasında asistana 'Bu ne biçim kesit! Bir veteriner bile senden daha iyi kesit atar' denilerek veteriner hekimlerin yeterli bilgi ve beceriye sahip olmadıkları yönünde kamuoyunda yanlı bir algı oluşturarak meslek ve meslek mensupları aşağılanmıştır.



Derdini anlatamayan canlıların tedavisi için her türlü çabayı gösteren bir mesleğin ve meslek mensuplarının bu şekilde yanlış algılar oluşturarak aşağılanması kabul edilemez. Bu nedenle bu yayını sunan televizyon kanalının ve dizi yapımcısının uyarılması ve veteriner hekimlerden özür dilenmesi için gerekli yaptırımların uygulanmasını tüm veteriner hekimler adına saygılarımla arz ederim" ifadelerine yer verildi. (İHA)



 



Show TV'nin yeni dizisi yarın akşam izleyiciyle buluşuyor!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin