İlk ara tatil ne zaman başlıyor? Ara tatil kaç gün olacak? MEB takvimi açıkladı

2021 – 2022 eğitim öğretim dönemi iki yıl aradan sonra yüz yüze eğitime geçti. Okullarda eğitimine devam eden çocuklar ve ebeveynler okulların ilk ara tatilinin ne zaman olacağını da merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021 – 2022 eğitim öğretim dönem takvimini açıkladı. Buna göre okullardaki ilk ara tatil tarihi de belli oldu. Öğrenciler, bu ara tatille beraber 9 gün dinlenme fırsatı elde edecek. Peki, ilk ara tatil ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
İlk ara tatil ne zaman başlıyor? Ara tatil kaç gün olacak? MEB takvimi açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullarda verilecek ara tatil ile ilgili açıklama yaptı. MEB’in açıklanan takvimine göre okullar Kasım ayında 9 günlük ara verecek. Veliler ve öğrencilerin merakla beklediği ilk ara tatil ile ilgili detayları haberimize ekledik. Peki, 2021 ilk ara tatil ne zaman başlıyor? Ara tatil kaç gün sürecek?
 
İLK ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İlk ara tatil ne zaman başlıyor? Ara tatil kaç gün olacak? MEB takvimi açıkladı

Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma günü sona erecek.
 
MEB’in açıkladığı takvim şu şekilde;

  • 1. dönem ara tatili 15 - 19 Kasım
  • Yarıyıl tatili 24 Ocak - 4 Şubat
  • 2. dönem ara tatili 11 - 15 Nisan
  • 17 Haziran 2022 karne alımı

 

 

OKULLAR KAPANACAK MI?

İlk ara tatil ne zaman başlıyor? Ara tatil kaç gün olacak? MEB takvimi açıkladı - Resim : 2

Yüz yüze gerçekleştirilen 2021 - 2022 eğitim öğretim döneminde, vaka sayılarında görülen yükselişle birlikte online eğitime geçiş tekrar gündeme geldi. Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada, "En net şekilde ve kararlı bir tavırla okullarımızın kapanmasının asla gündem olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz. Çocuklarımızı koruyarak, tedbirlere uyarak eğitimin her kademesinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin