İlk açıklama geldi... Bir komşuda daha Coronavirus tespit edildi!

Bulgaristan yönetimi, ilk Coronavirus vakalarının ortaya çıktığını duyurdu. Çin'in Wuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alan ve 3.500'den fazla insanın ölümüne sebep olan Coronavirus daha önce Yunanistan, Gürcistan, İran ile birlikte kara sınırların kapalı olduğu Ermenistan'da görülmüştü.

Google Haberlere Abone ol
İlk açıklama geldi... Bir komşuda daha Coronavirus tespit edildi!

Türkiye’nin bir sınır komşusunda daha Coronavirus tespit edildi… Geçtiğimiz haftalarda Yunanistan, İran, Irak ve Gürcistan ile birlikte sınırların kapalı olduğu Ermenistan’da tespit edilen Coronavirus, Bulgaristan’da da ortaya çıktı.

Bulgaristan’da Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulusal Coronavirus Kriz Masası Merkezi üyeleri, bugün sabah saatlerinde düzenlediği olağanüstü basın toplantısında, ülkede dört kişide Coronavirus (Covid-19) testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

Plevne’den 27 yaşında bir erkek ve Gabrovo’dan 75 yaşında bir kadının, akciğer rahatsızlığı sonucu kaldırıldıkları hastanelerde Covid-19 testleri pozitif çıktı. Ulusal Bulaşıcı ve Parazit Hastalıkları Merkezi’nin Başkanı Todor Kantarcıyev, Plevne’den iki erkekte, Gabrovo’dan ise iki kadında Coronavirus görüldüğünü duyurdu.

'HASTA SIFIR' ARANIYOR

Ulusal Coronavirus Kriz Masası Merkezi’nde görevli Tümgeneral Prof. Dr. Ventsislav Mutafçiyski, durumu iyileşen iki Coronavirus hastasının ülke dışına gitmediklerini ve salgın bölgesinden gelen insanlarla temas etmediklerini ifade etti. Coronavirus bulaştıran ilk hastayı aradıklarını belirten Tümgeneral Mutafçiyski “Hasta sıfırı yani hastalığın ilk çıktığı kişiyi tespit edemiyoruz” dedi.

TIR ŞOFÖRÜ KENDİNİ ARACINA KAPATTI

Gabrovo’da hastanede yatan yaşlı kadının zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü ve odada iki başka hastayla kaldığı açıklandı. Gabrovo Tota Venkova Hastanesi Müdürü Dr. Minko Mihov odadaki diğer hastalar ve tıbbi ekibin de Coronavirus testine tabi tutulacağını açıkladı.

Tümgeneral Prof. Dr. Mutafçiyski hafta sonu yapılan 110 corona virüsü testinden hepsinin negatif çıktığını söyledi. Basın toplantısında ayrıca Ulusal Coronavirus Kriz Masası Merkezi’nde çok ilginç vakalarla karşılaşıldığını, salgın korkusuyla yurt dışından dönen bir TIR şoförünün on günden beri evinin önünde kamyonuna kapanarak, kendini karantinaya aldığını söyledi.

MOLDOVA’DA DA TESPİT EDİLDİ

Moldova’da bir kişide Coronavirus (Covid-19) tespit edildiği bildirildi. Moldova Sağlık Bakanlığı Basın Servisi, İtalya’dan gelen bir Moldova vatandaşında yapılan Coronavirus testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

48 yaşındaki kadın hastanın sağlık durumunun kötü olduğu belirtilen açıklamada, ateş, ağır solunum yetmezliği, öksürük ve genel halsizlik şikayetleri nedeniyle havaalanından başkent Kişinev´de hastaneye kaldırıldığı duyuruldu. Ayrıca hastada diyabet, hipertansiyon rahatsızlıkları ve aşırı kilo problemi olduğu belirtildi.

İTALYA’DAN DÖNEN İKİ YOLCU DA HASTA

Moldova hükümetinin Coronavirus ile ilgili tedbirleri görüşmek üzere bugün olağanüstü toplantı yapma kararı aldığı kaydedildi.

Bangladeş’te de üç kişide Coronavirus tespit edildiği açıklandı. Bangladeş Hastalık Kontrol ve Araştırma Enstitüsü, yaşları 20 ve 35 arasında değişen hastalardan ikisinin yakın zamanda İtalya’dan döndüğünü duyurdu.

Coronavirus'un en çok etkilediği bölgelerden biri olan İran’da da ölü ve hasta sayısı arttı. İran Sağlık Bakanlığı, bugün yapılan açıklamada ölü sayısının 194’e çıktığını duyururken, hasta sayısının da 6.566 olduğunu aktardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin