İlginç Starbucks protestosu. MHP'liler Starbucks'ın önüne gidip gençleri Türk kahvesi içmeye çağırdı. Ama Kurukahveci Mehmet Efendi'ye de boykot çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de, İsrail'e destek olduğu iddiasıyla Starbucks dükkanları önünde çeşitli eylemler gerçekleştiriliyor. Bu eylemlerden biri de Bursa'nın Osmangazi ilçesinde gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
İlginç Starbucks protestosu. MHP'liler Starbucks'ın önüne gidip gençleri Türk kahvesi içmeye çağırdı. Ama Kurukahveci Mehmet Efendi'ye de boykot çağrısı yapılmıştı

Bursa'da bir araya gelen MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı üyeleri, İsrail'e desteğini açıklayan Starbucks'ta kahve içmeyenleri Türk kahvesi içmeye davet etti.

Dünya genelinde faaliyet gösteren ünlü kahveci Starbucks'ın İsrail'e destek verdiği iddialarının ardından, birçok şubesinde boykotların ardı arkası kesilmiyor. Bursa'da toplanan MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı üyeleri, ellerindeki Türk kahveleriyle gençlerin yayına gitti. Açtıkları pankartla, 'Müslüman kanı içme. Türk kahvesi iç' mesajı verdi.

Oturan gençlerin yanlarına giden MHP üyeleri, "Değerli arkadaşlar. Filistin'de yapılan zulme sessiz kalmayın. İsrail ürünlerinin hepsi, Müslümanlara kurşun olarak dönüyor. Müslüman kanı içmeyin, Türk kahvesi için" diye seslendi.

TÜRK KAHVESİ İÇİN DEDİLER AMA KURUKAHVECİ MEHMET EFENDİ DE BOYKOT EDİLMİŞTİ

MHP'lilerin bu eylemleri Kurukahveci Mehmet Efendi'ye boykot çağrılarını akla getirdi. 

Kurukahveci Mehmet Efendi'nin de İsrail'e destek olduğu iddia edilmiş ve sosyal medyada marka hakkında boykot çağrısı yapılmıştı.

Bu çağrılar üzerine markadan açıklama gelmiş, yapılan açıklamada "Hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan asılsız ve karalayıcı iddialardan derin üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz" denilmişti. 

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"Son günlerde Kurukahveci Mehmet Efendi markasıyla ilgili sosyal medya hesaplarında hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan asılsız ve karalayıcı iddialardan derin üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesini düstur edinmiş bir ülkenin markası olarak, böyle bir iddianın muhatabı olmadığımızın ve olamayacağımızın bilinmesini isteriz.

İZMİT'TE VANDALİZME VARAN EYLEM

Öte yandan dün İzmit'te Starbucks'ta oturanlara karşı resmen vandallık denecek bir eylem gerçekleşmişti.

Kafeye gelen bir grup, Filistin bayraklarıyla İsrail'i protesto etmiş, grupta bulunan bazı şahıslar, burada oturanların içeceğini yere atmış ve "hadi kalk" diye bağırmıştı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin