İlçe kongreleri tamamlandı. CHP İstanbul'da belediye başkanları delegelerden veto yedi. Tepki oyu kullanıldı, başkanların desteği adayların rakibi tercih edildi.

Mayıs ayındaki seçimlerin ardından suların durulmadığı ana muhalefet partisi CHP İstanbul’da ilçede kongreler tamamlandı. Birçok ilçede mevcut ilçe belediye başkanları ilçe örgütünden veto yedi. Başkan seçimlerinde tepki oyu kullanıldı. Belediye başkanlarının desteklediği adayın karşısındaki aday tercih edildi.

Google Haberlere Abone ol
İlçe kongreleri tamamlandı. CHP İstanbul'da belediye başkanları delegelerden veto yedi. Tepki oyu kullanıldı, başkanların desteği adayların rakibi tercih edildi.

CHP Kurultayı’na 240 delege gönderecek İstanbul örgütünde ilçe kongreleri tamamlandı. Fatih ilçesi hariç tüm ilçelerin seçim sonuçları onaylandı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, birçok ilçede CHP örgütü, belediye başkanlarına tepkisini onun desteklediği adayın karşındaki adayı destekleyerek gösterme yolunu seçti. Belediye başkanlarının desteklediği ismin karşısındaki adayı desteklerken de pazarlıkla il delege listesine ortak oldu. 

Beşiktaş, Ataşehir ve Beylikdüzü hariç delege listesinde parçalı bir yapı ortaya çıktı.

İstanbul’da Genel Merkeze ve “Değişim” grubuna da mesafeli “demokratik bir tüzük” ve “parti programının yeniden değerlendirilmesini” isteyen üçüncü bir grup var.

Genel merkezcilerin desteklediği ilçenin listesinde az da olsa “değişim” grubundan, “değişim grubu”nun kazandığı listelerde de “Genel Merkezci” delegeler kendine yer buldu.

İstanbul’da Erdoğan Toprak’ın da üçüncü bir grup olarak güç topladığı görülüyor. Her iki grup da Toprak’la ittifak yapabilir. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat “değişim” grubuyla hareket ederken Akpolat’ın parti içinde birlikte hareket ettiği Erdoğan Toprak da Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen mesajlar vermişti.

İl seçiminde Akpolat’la Toprak’ın ayrı düşmesi pek mümkün görünmüyor. O nedenle o süreçte bu grubun hangi kanadı destekleyeceği ancak il kongresine sayılı günler kala belli olacağa benziyor.

İl başkanlığı için “değişim grubu”nun olası adayları Onursal Adıgüzel, Özgür Çelik’in adı geçerken genel merkez grubu adına Selçuk Sarıyar, Müslüm Sarı, Mehmet Ali Yüksel’in ismi kulislerde dolaşıyor. Bir de yerel seçim öncesi il örgütünde kırıcı bir ayrışmanın yaşanmaması için uzlaşıyla bir aday belirlenmesi için görüşmeler yapılıyor. Gürsel Tekin, Necdet Saraç ve Cemal Canpolat, uzlaşı adayı olarak konuşulan isimler.

 

Etiketler chp kongre chp istanbul
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin