'İlber Ortaylı'yı seveceksin, ciddiye almayacaksın'

Gazeteci Tuğrul Eryılmaz, Hürriyet'ten Çınar Oskay'ın sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
'İlber Ortaylı'yı seveceksin, ciddiye almayacaksın'

68’li ve Gazeteci’ kitabı raflardaki yerini alan usta gazeteci Tuğrul Eryılmaz, Hürriyet'ten Çınar Oskay'ın sorularını yanıtladı.



Çınar OSKAY / HÜRRİYET



İlber’i seveceksin, ciddiye almayacaksın



◊ Diyorsun ki “İdeolojik konularda yanılıyorsun ama sevgilerin konusunda yanılmıyorsun. İyi dediklerin iyi, kötü dediklerin kötü çıkıyor.” Şimdi biraz Mülkiye dedikodusu yapalım mı?



- Yapalım.



◊ İlber Ortaylı?



- Parlaktı, biz oradaki solcu öğrenciler onu korumaya almıştık. Beni çok yanılttı. O zaman “İlber’i seveceksin, ciddiye almayacaksın”; cümle buydu.



◊ Ertuğrul Özkök?



- O da kolay uyum sağlayabilen arkadaşlarımızdan. Biraz silik bir öğrenciydi. İyi çocuktur aslında. Yeniden tarih yazıyor, bu beni biraz şaşırtıyor. Rolling Stones vs., yok böyle bir şey. Olmaması ayıp da değil de... Masanın karşı tarafına geçti. O zaman ona karşı sert olmak zorundayım. Güçlüden korkacaksın, bitti! Orada artık kibarlık yok. Yoksa adam akademisyen; ben doktoramı bitiremedim, o bitirdi. Biraz kıskançlık da var tabii!



◊ Deniz Baykal?



- Siyasal’da Mümtaz Bey’in (Soysal) asistanıydı. Bize anayasa dersine gelmişti. Neredeyse tüm sınıf kendini beğenmişliğinden nefret etmiştik.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin