İlber Ortaylı'dan Erdoğan'ı kızdıracak sözler!

Tanınmış profesör İlber Ortaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İlber Ortaylı'dan Erdoğan'ı kızdıracak sözler!

Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusyalı ve Türkiyeli öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye - Rusya ilişkileri, Türkiye'nin dış politikası ve iç siyaseti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Türkiye - Rusya Toplumsal Forumu Tarih Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlikte sorulara cevap veren Ortaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 150 tane müşaviri olduğunu ama, hiçbirisinin bir şey bilmediğini iddia etti.



Türkiyeli bir öğrencinin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Vahdettin Köşkü'nün restorasyonunu eleştirmiştiniz. Sizi tam olarak ne rahatsız etti?" sorusuna İlber Ortaylı, "Beni rahatsız etti, maalesef. Cumhurbaşkanı yanlış enformasyonla serzenişte bulundu. Ben Topkapı Sarayı eski müdürü olarak kendisini karşıladım. Kürsüye çıkınca adam çattı. Bu hataydı. Sadece duruş olarak değil, bilgi olarak da yanlış. Çünkü, bana göre Vahdettin Köşkü ve başka sarayları kullanmazsanız, çökerler. Restorasyon çok kötüydü. Cumhurbaşkanı restorasyonu yapan mimarı savunuyor. Berbat bir herif. Onu niye savunuyor ki? Çok kötü restorasyon. Reis-i cumhurla işim yok benim. Onun da benimle olmaması lazım. Önce restorasyon yapanı atsın işten. 150 tane müşaviri var, bir tanesi bir şey bilmiyor. Daha başka şeyler de söyleyebilirim size. Örneğin Cumhurbaşkanlığı ödülleri çok kötü dağıtılıyor. 3 kişi karar veriyor. Böyle bir şey olamaz. Bu mümkün değil. Niçin Gülru Necipoğlu'na vermiyorlar? Olur olmaz tiplere dağıtıyorlar" dedi. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin