İlber Ortaylı'dan 'el öpme' açıklaması!

Ortaylı, 'Hamile kadın sokağa çıkmasın' diyen İnançer'in elini öpmüştü.

Google Haberlere Abone ol
İlber Ortaylı'dan 'el öpme' açıklaması!

Tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cerrahi Tarikatı lideri Ömer Tuğrul İnançer'in elini öpmesiyle ilgili açıklamada bulunarak, "O benim elimi öpüyor ben de onun elini öpüyorum. Bu çok eski bir İstanbul âdetidir, yobazlık değildir" dedi.



İlber Ortaylı imza gününde kendisini ziyaret eden, Cerrahi Tarikatı’ndan Ömer Tuğrul İnançer'in elini öptü. Sosyal medyada yayılan videoda, İlber Ortaylı imza gününde kitaplarını okuyucuları için imzalarken, bir anda merkezi İstanbul Karagümrük'te olan Cerrahi Tarikatı'nın lideri Ömer Tuğrul İnançer'i karşısında görüyor. Ortaylı ayağa kalkarak İnançer'in elini öpüyor. İnançer de aynı şekilde Ortaylı'nın elini öpüyor.



Bu görüntüler, eleştiri konusu olunca da Ortaylı'dan eleştirilere yanıt geldi. Bu el öpme görüntülerine gelen eleştirilere yanıt veren Ortaylı," Ben onun elini öpmüyorum. O benim elimi öpüyor ben de onun elini öpüyorum. Bu çok eski bir İstanbul âdetidir, yobazlık değildir. Bunun İnançer'in şeyh olmasıyla ilgili alakası yok. Benim çok eski bir arkadaşımdır. Bu arkadaşlığa binaen yapılır. Biz okul arkadaşımız olan ablalara da böyle yaparız" ifadelerini kullandı.



'Hamile kadın sokağa çıkmasın' demişti



Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir gibi isimlerin de bağlı olduğu iddia edilen Cerrahi Tarikatı'nın şeyhi Ömer Tuğrul İnançer en son "Hamile kadının sokakta gezmesi uygun değil" sözleriyle büyük tepki çekmişti. İnançer, "Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor" sözleriyle de biliniyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin