İlber Ortaylı o ölüm otelini kaleme aldı: İbret nesnesi olarak muhafaza edilmeli!

Tarihçi - yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kahramanmaraş'taki depremlerde yıkılan ve KKTC'li sporcu çocukların enkazının altında can verdiği İsias Otel'in ibret nesnesi olarak muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Google Haberlere Abone ol
İlber Ortaylı o ölüm otelini kaleme aldı: İbret nesnesi olarak muhafaza edilmeli!

Tarihçi - yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kahramanmaraş'taki depremlerde yıkılan ve KKTC'li sporcu çocukların enkazının altında can verdiği İsisas Otel'i kaleme aldı. Ortaylı, Kıbrıs Gezisi adlı yazısında yer verdiği İsias Oteli'nin ibret nesnesi olarak muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Ortaylı'nın yazısı şöyle: 

"25 yavrumuz son depremde Adıyaman’da İsias Otel’in kalıntıları altında kaldı. Kurtulan çok az. Çocuğunu kaybeden öğretmen ile karşılaştım, “Dünyada en zor saygı görevi bir anaya ve babaya çocuğu için başsağlığı dilemek.” Hayat devam ediyor. Cana yakın halkın çocuklarıyla anında kaynaştık ama hüzün ortada geziyor. Hayatın bize en büyük hediye olduğu ve ne olursa olsun yaşanıp sürdürülmesi gerektiği üzerinde durdum ama iki öğretmenin çocukları bazılarının ebeveynlerini orada kaybettik. Sayıca küçük bir toplum için inanılmaz bir yara.

"İBRET NESNESİ OLARAK MUHAFAZA EDİLMELİ"

Adıyaman’daki otel, Türkiye’de inşaat sektörünün sahtekârlık olayının abidesi. Bence olduğu gibi, bir ibret nesnesi olarak bu haliyle muhafaza edilmeli ve hikâyesi anlatılmalı. İnsanların kriminal davranışları unutulmamalı. Yapanlar yok olsalar bile toplumun hafızasına yerleştirilmeliler. Türkiye, Kıbrıs’a her zaman olduğu gibi sahip çıkmalı. Bu çocukların yerine yetişecek olanlara destek olmalı. Şurası bir gerçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hep var olacak bizim dışımızda ama yanımızda devam edecek. Tıpkı bizim de onlarla yapacağımız gibi"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin