İlahiyatçı İhsan Eliaçık Cübbeli'nin namaz çıkışına ateş püskürdü: Bunu hoca sanıyorlar!

Medyatava TV Gündem programına konuk olan ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık son dönemde din üzerine tartışma yaratan konuları değerlendirdi. Ramazan ayıyla birlikte hemen hemen her kanalda din üzerine yapılan başka bir açıklama gündeme geliyor, tartışma yaratıyor. Cübbeli Ahmet'in namaz kılmayanın orucunun kabul olmayacağını belirtmesine sert çıkan Eliaçık, tebliğciler ve okullarda dağıtılan namaz çizelgeleri hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel İlahiyatçı İhsan Eliaçık Cübbeli'nin namaz çıkışına ateş püskürdü: Bunu hoca sanıyorlar!

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık Medyatava TV Gündem programına konuk oldu ve din üzerine konuşulan tartışmalı meselelere açıklık getirdi. Ramazan ayının gelişiyle hem ana akım medyada hem de dijital mecralarda artış gösteren din sohbetleri bazı açıklamalarla gündeme oturuyor ve tartışma odağı haline geliyor.

Örneklerden biri de Cübbeli Ahmet'in namaz kılmayanın orucunun kabul olmayacağını belirterek bunun adam öldürmek ve zina yapmaktan daha günah olduğunu söylemesiydi. Bu açıklamaya sert çıkan Eliaçık böyle akıl dışı söylemlerin insanları dinden uzaklaştırdğını vurguladı. Eliaçık aynı zamanda tebliğciler ve okullarda dağıtılan namaz çizelgeleri hakkında da önemli açıklamalar yaptı. 

İşte o açıklama:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin