'İlahi Fatih...' Eski Habertürk yazarı nasıl kovulduğunu yazdı...

"Sağol Fatihçiğim, ‘burada olduğum kadar hiçbir gazetede özgür olmadım’ demişim. İlahi Fatih..."

Google Haberlere Abone ol
'İlahi Fatih...' Eski Habertürk yazarı nasıl kovulduğunu yazdı...

Habertürk'ten kovulan, ardından Taraf gazetesinde köşe yazılarına başlayan Amberin Zaman, Fatih Altaylı'nın 'Habertürk'le ilgili söylediğini iddia ettiği sözlerine' bugünkü yazısında 'açıklık getirdi'.



Zaman  yazısında Altaylı'ya sordu: "Özgür olduğum için mi, hükümeti eleştirmekten vazgeçmezsem köşemi kaybedeceğim konusunda uyarıldım.. Kulak asmayınca kovuldum"...



İşte, Zaman'ın Habertürk'ten kovulma sürecini anlattığı yazı:



Habertürk, Altaylı ve ben



Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı 10 Şubat günü CNNTürk ’te Cüneyt Özdemir’in karşısına geçerek kamuoyunda “Alo Fatih” skandal ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıllardır Türk medyasının içinde debelendiği pisliği açkıca dillendirerek sadece kendisi değil çoğu gazeteci yöneticisinin benzer durumda olduğunu savundu. Doğru, aynı telefonlar onlara da geliyor. Onlar da esas duruşa geçerek yağdırılan emirleri yerine getiriyorlar. Uygun manşetler atıp, bol bol gazeteci kovuyorlar. Hikâye hep aynı. Gerekçeleri de: “Bunlar da geçer, biz ne iktidarlar eskittik, mevzilerimizi terk etmeyelim meydanı onlara bırakmayalım” diyerek astronomik maaşlarından, ayrıcalıklı konumlarımdan asla vazgeçmiyorlar. Aslında “Onlar” dedikleri muktedirlerden, güce bağımlılıkları açısından en ufak farkları yok. Bu hastalıklı yapının ayrılmaz parçasılar. Daha da acıklısı kendileri bunun zerre kadar farkında değiller. Eğer Fatih Altaylı’nın o geceki tiradının amacı kendisini ve kurumunun imajını düzeltmek idiyse üzgünüm. Tam tersi etki yarattı.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin