İlaçta kriz yaşanıyor, 645 ilaç piyasada yok. Türk Eczacıları Birliği'nden acil çağrı geldi ve ilaç krizi konusunda şu öneride bulundu

Dövizdeki yükseliş ilaçları da vurdu. Euro'nun yükselmesi sonrasında Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan açıklamada sahadan aldıkları bilgilere göre piyasada 645 ilaçta temin sıkıntısı yaşandığı belirtildi. Açıklamada, "Ekonomik iklimin gerçeklerine uygun fiyatlandırma yapılmalı, ilaç kuru güncel hale getirilmelidir." denildi.

Google Haberlere Abone ol
İlaçta kriz yaşanıyor, 645 ilaç piyasada yok. Türk Eczacıları Birliği'nden acil çağrı geldi ve ilaç krizi konusunda şu öneride bulundu

Türk Eczacıları Birliği (TEB) piyasada bulunamayan bazı ilaçlarla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Sahadan, eczacı kooperatiflerimizden, meslektaşlarımızdan aldığımız bilgiler, piyasada pek çok ilacın bulunmadığını gösteriyor" denildi.

Şu anda 645 ilaçta sıkıntı yaşandığı belirtilen açıklamada "Eczacılarımız ilaç temininde ve ilaçları hastaya ulaştırmada güçlük yaşıyor. Halk sağlığını tehdit eden bu durum karşısında önlem alınmazsa ilaç krizi derinleşecek, bulunamayan ilaç sayısında artış yaşanacaktır" ifadelerine yer verildi.

 Güncel ilaç ve euro kuru arasındaki farkın, piyasada bulunamayan ilaç sayısındaki artışın temel nedenlerinden biri olduğu vurgulanan açıklamada, sorunun tekrarlanmaması için şu önerilerde bulunuldu: "İlaç kuru ve ilaç fiyat politikaları belirlenirken yalnızca Sağlık Bakanlığı ve ilaç firmalarının anlaşmaya varması yerine tüm paydaşları kapsayan, şeffaf ve katılımcı mekanizmalar geliştirilmelidir. Ekonomik iklimin gerçeklerine uygun fiyatlandırma yapılmalı, ilaç kuru güncel hale getirilmelidir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin