İlaç zammı HPV aşısını uçurdu! 3 doz 3 bin lira. Kadınlardan Sağlık Bakanı Koca'ya HPV aşısı tepkisi

İlaç fiyatlandırılmasında euro/TL kurunun yüzde 25 artması ilaç fiyatlarına da direkt yansıdı. Kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsünden korunmayı sağlayan aşının 3 doz fiyatı da 3 bin liraya dayandı. Kadınlar kanserden korunmak için aşı yaptırmak istiyor ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle aşıya ulaşılamıyor.

Google Haberlere Abone ol
İlaç zammı HPV aşısını uçurdu! 3 doz 3 bin lira. Kadınlardan Sağlık Bakanı Koca'ya HPV aşısı tepkisi

İlaç fiyatlandırılmasında euro/TL kurunun yüzde 25 artması ilaç fiyatlarına da direkt yansıdı. Kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsünden korunmayı sağlayan aşının 3 doz fiyatı da 3 bin liraya dayandı.

Kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsünden aşıyla korunmak mümkün. Türkiye'de ise HPV aşısı sigorta kapsamında bulunmuyor. HPV aşısının son zamla birlikte 1 dozu 993.28 liraya yükseldi. HPV aşısı 3 doz olarak uygulanıyor. Üç doz aşının toplam maliyeti ise 2 bin 979 lirayı buluyor.

SAĞLIK BAKANI KOCA'YA SİTEM

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin Twitter hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca etiketlenerek zamma şöyle sitem edildi: “Krizin bedelini kadınlara yaşamıyla mı ödeteceksiniz? Bu kez biz ödemiyoruz, bu kez vergi borçlarını affettiğiniz, halka ait arazileri bol keseden dağıttığınız patronların kapısını çalın. Bizde öfkemizden başka verecek bir şey kalmadı.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin