İktidara yakın isimlerden İbn Haldun Üniversitesi’nde rektör danışmanı Hakkı Öcal, atık toplayıcılara hakaret etti! Sosyal medyada tepki aldı

İbn Haldun Üniversitesi’nde rektör danışmanı ve öğretim üyesi olarak görev yapan Hakkı Öcal, çöp toplayarak ekmeğini kazanan insanlara hakaret etti. Öcal'ın "Çöp toplayan bireyler insandır; yaratandan dolayı severiz. Ama yaptıkları iş asalaklıktır; onu da ancak asalak savunur" yazısına binlerce eleştiri yorumu geldi.

Google Haberlere Abone ol
İktidara yakın isimlerden İbn Haldun Üniversitesi’nde rektör danışmanı Hakkı Öcal, atık toplayıcılara hakaret etti! Sosyal medyada tepki aldı

İkitidara yakın isimlerden olan İbn Haldun Üniversitesi'nde rektör danışmanı olarak ve İletişim Fakültesi öğretim üyesi olarak görev yapan Hakkı Öcal, geniş çaplı operasyon başlatılan atık toplayıcıları hedef alan bir paylaşımda bulundu.

Öcal, “Çöp toplayan bireyler insandır; yaratandan dolayı severiz. Ama yaptıkları iş asalaklıktır; onu da ancak asalak savunur” ifadelerini paylaştı.

 TEPKİ GELİNCE KENDİNİ SAVUNDU

Takipçilerinden gelen tepkiler ve sözlerin ‘ağır' olduğu yönündeki eleştiriler üzerine Hakkı Öcal, şöyle yanıt verdi:

“Yahu kardeşim.. Neden anlamıyorsunuz? Toplayanlara bir laf ettim mi? Tersine, Allah’ın bir kulu olduklarını belirtmedim mi? Asalak olan yaptıkları iş. Ağır filan değil. Düşünürsen, onların lehine bir şey” mesajı paylaştı.

İLK SKANDALI DEĞİL

Hakkı Öcal daha önce de İYİ Parti Liderine hakarette bulunmuştu. Öcal'ın cinsiyetçi paylaşımına da o dönem tepki yağmıştı. Öcal paylaşımında, Yeni Akit’in Akşener'le ilgili haberini sosyal medya hesabından paylaşarak “Şaka bir tarafa... Ben bu kadınla aynı odada olmaktan korkarım…” yorumunda bulunmuştu.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2018 yılında Trabzon’da partisinin düzenlediği etkinliğe katılmıştı.

Akşener burada yaptığı konuşmada “2019 ya da daha önce benim beklentime göre 15 Temmuz 2018’de seçim bekliyoruz. Eğer o zaman olursa bugün yaşananları iki ile çarp bu şekilde bir Türkiye ile karşı karşıya kalacaksınız. ‘Fındığım değerini istiyorum’ dediğinizde tekme yiyeceksiniz, tutuklanacaksınız. Fındığımızı, Trabzon’umuzu bir büyük mark halinde olmasını istiyoruz dediğinizde tutuklanacaksınız. Bütün bunlara hayır demek ve ortadan kaldırmak için, adaleti, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi tesis etmek için yola çıktık. Onun için bizden korkuyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

“BU KADINLA AYNI ODADA OLMAKTAN KORKARIM”

Hükümete yakın Yeni Akit gazetesi Akşener’in konuşmasını “Meral Akşener güldürdü: Bizden korkuyorlar” başlığıyla haberleştirdi.

Milliyet gazetesi yazarı Hakkı Öcal ise Yeni Akit’in bu haberini sosyal medya hesabından paylaşarak “Şaka bir tarafa... Ben bu kadınla aynı odada olmaktan korkarım…” yorumunda bulundu.

AKŞENER'E GERİZEKALI DA DEMİŞTİ

Akşener şubat ayında da düzenlediği basın toplantısında Anadolu Ajansı'nın, "Japonya'da esnaf Covid-19 önlemleri nedeniyle kan ağlıyor" şeklindeki haberini eleştirdi. Akşener konuşmasında, "Yakında sayın Erdoğan kürsüye çıkıp çilekeş Japonya için yardım kampanyası başlatıp, IBAN isterse şaşırmayın" dedi.

Dönemin Milliyet gazetesi yazarı da olan Hakkı Öcal, Akşener'in bu sözlerine hakaret ederek yanıt verdi. Öcal, İYİ Parti Genel Başkanı Akşner'i hedef alarak, "IBAN istenmez, verilir, geri zekalı" sözlerini sarfetmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin