İKSV'den 'Türkiye Pavyonu' çağrısı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), koordinasyonunu yürüttüğü etkinlikle ilgili çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İKSV'den 'Türkiye Pavyonu' çağrısı

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), koordinasyonunu yürüttüğü Türkiye Pavyonu’nda yer alacak projenin belirlenmesi için iki aşamalı bir açık çağrı yapıyor. Açık çağrının ilk aşaması için son başvuru tarihi 23 Ekim 2015 olarak belirlendi. 



Mimar, tasarımcı, sanatçı, tarihçi, eleştirmen, küratör, kuramcı gibi ilgili alanlarda çalışan kişi ve kurumların katılımına açık olan başvurular, iki aşamalı bir değerlendirme sonrasında seçilecek. İlk aşamada başvuruların Türkiye Pavyonu sergisinin kavramsal çerçevesini belirlemesi isteniyor. Projelerin, mimarlık alanındaki güncel sorunları yeni fikir ve kavramlar üzerinden yerel, bölgesel ve küresel boyutlarda tartışmaya açabilen, mimarlık veya mimarlık ötesi kavramları alternatif disiplinlerarası yaklaşımlarla keşfedebilen bir kavramsal çerçeve sunması bekleniyor. İkinci aşamada ise projelerin, yöntem, küratöryel ekip, yayınlar ve bütçe gibi konular üzerinden değerlendirilmesi planlanıyor. 



İlk aşama başvuruları için katılımcıların belgelerini 23 Ekim 2015 Cuma akşamı 18.00’e kadar venedikbienali@iksv.org e-posta adresine göndermeleri gerekiyor. Katılım koşulları ve başvuruyla ilgili tüm detaylara http://iksv.org/tr/venedikbienali adresinden ulaşılabiliyor.



İki aşamalı değerlendirme sonunda Türkiye Pavyonu’nda yer alacak proje, Kadir Has Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölüm Başkanı, Harvard Üniversitesi Tasarım Yüksek Okulu (Graduate School of Design - GSD) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Bozdoğan; İstanbul Modern Müzesi Direktörü Levent Çalıkoğlu; Abdullah Gül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arzu Erdem; Kadir Has Üniversitesi İstanbul Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Kadir Has Üniversitesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Güvenç; Hatırlı Mimarlık Ltd. Şti. Kurucu Ortağı, TSMD (Türk Serbest Mimarlar Derneği) Üyesi ve ODTÜ Mimarlık Bölümü yarı zamanlı Öğretim Görevlisi Yeşim Hatırlı; Dünya Mimarlık Birliği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süha Özkan ve Bilgi Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Tanyeli’den oluşan Seçici Kurul tarafından belirlenecek. 



Türkiye Pavyonu, İKSV’nin girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla Arsenale’de 20 yıllığına kiralanan uzun süreli mekânda ilk kez 2014 yılında Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi’nde yer aldı.   



Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında Alejandro Aravena küratörlüğünde gerçekleştirilecek. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin