İkramiyede 34 bin TL artış: Memurlar ve emeklileri de ilgilendiriyor!

3600 ek göstergenin toplu sözleşme mutabakat metnine girmesiyle beraber, binlerce işçinin yüzü güldü. İkramiye ve maaşları artıracak olan düzenlemeler ve meslek grupları dahil diğer tüm ayrıntılar meclise taşındı. Mecliste netleşecek bu düzenlemeden, memurların yanında emekliler de faydalanabilecek.

Google Haberlere Abone ol
İkramiyede 34 bin TL artış: Memurlar ve emeklileri de ilgilendiriyor!

Milyonlarca memurun gözlerinin çevrildiği 3600 ek gösterge bu sene ilk defa toplu sözleşme mutabakat metnine girdi. Toplu sözleşme görüşmeleri sırasında 3600 ek gösterge, yazılı bir metne dönüştü ve milyonlarca kişinin gözü bu görüşmelere çevrildi. Meclis aşamasında netleşecek olan görüşmeler sonrasında yapılan düzenlemeden, sadece memurlar değil, emekliler de yararlanacak.

İkramiyede 34 bin TL artış: Memurlar ve emeklileri de ilgilendiriyor!

Toplu sözleşme görüşmelerinde yazılı bir vaat haline gelen 3600 ek gösterge konusunda, başta meslek grupları olmak üzere maaşlar ve ikramiyeler meclis aşamasında netlik kazanacak.

İkramiyede 34 bin TL artış: Memurlar ve emeklileri de ilgilendiriyor! - Resim : 2

Daha önce yapılan çalışmalarda öğretmen, hemşire, polis ve din görevlileri olmak üzere 4 ana grup görüşülmüştü.

Eğer statüye göre belirlenirse bu durumda eğitim durumu dikkate alınmadan hemşire, polis, din görevlileri ve lise mezunları 3600 ek göstergeden yaralanabilecek.

İkramiyede 34 bin TL artış: Memurlar ve emeklileri de ilgilendiriyor! - Resim : 3

Ancak eğitime bakılırsa bu durumda ek göstergeden sadece 4 senelik fakülte mezunu olan veya yüksek lisans yapan kişiler yararlanabilecek.

Ek gösterge düzenlemesi, emeklilik ikramiyeleri, memurların maaşları, ve emekli maaşlarına olumlu yönde yansıyacak. Bu durumda mevcut emekliler de yararlanacak.

 İkramiyede 34 bin TL artış: Memurlar ve emeklileri de ilgilendiriyor! - Resim : 4

İKRAMİYEDE 34 BİN LİRA ARTIŞ

Ek göstergenin 2200'den 3600'e çıkmasından sonra, 30 yıllık hizmeti bulunan bir öğretmen, polis veya hemşirenin ikramiyesi 34 bin lira yükselecek, yapılacak düzenlemeden emeklilerin dul ve yetimleri de yararlanabilecek.

 İkramiyede 34 bin TL artış: Memurlar ve emeklileri de ilgilendiriyor! - Resim : 5

Bugün yaklaşık 4 bin 300 lira aylık alan bir öğretmenin veya polisin geliri, 950 lira artacak ve 5 bin 250 liraya yükselecek.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin