İkinci zanlı da kıskıvrak yakalandı! Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp Fatih'te 2 polisi vurdu. Güven Güler'in bir cinayet daha işlediği ortaya çıktı

İstanbul Fatih'te iki polis memuruna durdurduğu araçtaki kişiler tarafından ateş açılmıştı. Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp 2'si polis 4 kişiyi yaralayan şüpheli Güven Güler'in ardından ikinci şüpheli de yakalandı. Güven Güler'in bir cinayet daha işlediği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İkinci zanlı da kıskıvrak yakalandı! Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp Fatih'te 2 polisi vurdu. Güven Güler'in bir cinayet daha işlediği ortaya çıktı

Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp Fatih'te kimlik kontrolü yapan 2 polis memurunu vuran saldırgan yakalandı. 32 yaşındaki saldırgan Güven Güler'in Küçükçekmece'de polisin yaptığı operasyonda yakalandığı öğrenildi. Bu sabah ise ikinci zanlının da yakalandığı açıklandı.

İkinci zanlı da kıskıvrak yakalandı! Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp Fatih'te 2 polisi vurdu. Güven Güler'in bir cinayet daha işlediği ortaya çıktı

DRONE ARAMA YAPILDI, 74 MERMİ BİR TABANCA İLE BİRLİKTE YAKALANDI

Fatih'te polislere silahlı saldırı olayını gerçekleştirdikten sonra başka bir taksiyle tekrar Başakşehir bölgesine geldiği belirlenen şüpheli Güven Güler, güzergahlardaki tüm güvenlik kameraları incelenerek takip edildi. Polis şüphelinin çalılardan oluşan bir bölgede saklanmış olma ihtimali üzerine drone ile arama yaptı. Yapılan çalışmalar sonucu Şahintepesi ile Güvercintepe arasında bulunan viyadüğün altında saklanan şüphelinin yakalandığı öğrenildi. Şüphelinin üzerinden bir tabanca ile 74 mermi bulundu.

İkinci zanlı da kıskıvrak yakalandı! Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp Fatih'te 2 polisi vurdu. Güven Güler'in bir cinayet daha işlediği ortaya çıktı - Resim : 2

İKİNCİ ZANLI DA YAKALANDI

CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz son gelişmeleri aktardı. Tokaz, "Dün Güven Güler saldırıdan birkaç saat sonra yakalanmıştı. Ancak diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyordu. Şu dakika itibariyle aranan diğer şüpheli de polis ekipleri tarafından yakalandığı açıklandı" dedi.

"Yaralanan polis memurlarından bir tanesinin durumu ağırdı. Ancak şu saat itibarıyla durumunun iyiye gittiğini söyleyebiliriz. Dün polis ekipleri Güven Güler'i Başakşehir'de saklandığı bir viyadüğünün altında, olayda kullandığı silah ve 74 mermi ile yakalandı. Ve akşam saatlerinden de Gayrettepe Asayiş şube müdürlüğüne getirildi. İfadesinde tüm suçlamaları reddetti. Olayları kendisinin yapmadığını söyledi. Polis ekiplerinin olaya ilişkin incelemeleri devam ediyor. Tabi şunu da hatırlatalım. Saldırganın 16 ayrı suçtan suç kaydının olduğunu. Şu dakika itibariyle her iki şüphelinin Gayrettepe Asayiş Şube müdürlüğünde işlemleri devam ediyor" dedi.

İkinci zanlı da kıskıvrak yakalandı! Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp Fatih'te 2 polisi vurdu. Güven Güler'in bir cinayet daha işlediği ortaya çıktı - Resim : 3

İLK SORGUSUNDA "BEN YAPMADIM" DEDİ

Öte yandan dün yakalandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilip Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli Güven Güler, yapılan ilk sorgusunda yaptıklarının hepsini inkar ettiği öğrenildi. Cinayet ve yaralama olaylarını kendisinin yapmadığını iddia eden şüphelinin, polislere ateş ettiği iddialarını da kabul etmediği belirtildi. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen şüphelinin Cinayetleri neden işledin sorununa "Ben kimseyi öldürmedim. Kimseyi yaralamadım" cevabını verdiği bildirildi.

GÖZALTI SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaraladıktan sonra Fatih'te 2 polisi vuran şüphelilerden 2.'si de yakalanırken, olaya karıştığı belirtilen bir şüpheli daha gözaltına alındı.

Olayla ilgili çalışmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Güven Güler'in yanında bulunan arkadaşını da kısa sürede yakaladı. Yapılan araştırmalarda bir kişi daha tespit edilerek gözaltına alındı. Gözaltı sayısı 3'e yükseldi. Sürdürülen soruşturma kapsamında ek gözaltı süresi alındı.

BAŞAKŞEHİR'DE ÖLDÜRÜLEN 2 KİŞİNİN CENAZELERİ TOPRAĞA VERİLDİ

Fatih'te kimlik kontrolü yapan 2 polis memurunu silahla yaraladıktan sonra saklandığı viyadüğün altında yakalanan Güven G. tarafından öldürülen Ergül M. ile Güllü G'nin cenazeleri, yakınları tarafından Adlı Tıp Kurumu morgundan alındı.

Bağcılar'daki Plevne Camisi'ne getirilen Ergül M'nin cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Maktul Güllü G. için de Başakşehir'deki Huzur Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Güllü G'nin cenazesi, burada kılınan namazın ardından defnedildi.

 BİR CİNAYETİ DAHA ÇIKTI

Başakşehir'de 2 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan ardından Fatih'te iki polisi vuran, saklandığı viyadük altında yakalanan Güven Güler'in bir cinayeti daha ortaya çıktı. Şüphelinin 19 Eylül 2022 tarihinde saat 03.00 sıralarında arkadaşı Ergül Maden'i öldürdükten sonra, yanına 17 yaşındaki A.A.'yı alarak bu kez Küçükçekmece'de bulunan Celal M. adlı arkadaşına gittiği tespit edildi. Şüphelinin aralarında çıkan tartışma sonucu Celal M.'yi de tabancayla vurarak öldürdüğü belirlendi.

 SAKLANMA İSTEĞİ KABUL EDİLMEYİNCE KURŞUN YAĞDIRMIŞ

Polis soruşturmasında şüphelinin daha sonra amcasının evine giderek saklanmaya çalıştığı ancak tepki görünce bu kez yengesi Güllü Güler'i öldürdüğü, ardından aynı binada oturan eniştesi Adem Tepe ve eşi Sevim Tepe'yi vurarak yaraladığı belirlendi.

Şüphelilerin sorgusuna Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğinde devam ediliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin