İkinci el otomobil satışında aksesuar oyunu! Fırsatçılar yeni yöntemler geliştirdi

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el otomobil satışlarında ikinci el otomobil fiyatlarının, sıfır otomobil fiyatlarından pahalı satılmasını yasaklamasının ardından fırsatçılar yeni yöntemler geliştirdi.

Google Haberlere Abone ol
İkinci el otomobil satışında aksesuar oyunu! Fırsatçılar yeni yöntemler geliştirdi

Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobil piyasasına yönelik alınan önlemler kapsamında söz konusu otomobil satışlarında taşıtların, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilana çıkmasının yasaklanmasının ardından fırsatçılar, internette yayınladıkları ilanlara düşük rakamlar yazıyor.

Otomobil satın almak isteyenleri kendilerine çeken fırsatçılar, sonra da arayan kişilere donanım, aksesuar, bakım gibi unsurları bahane edip, fiyatın yükseldiğini söylüyor.

İkinci el otomobil satışı yapanlar, alınan önlemlerle araç satış fiyatlarının düşüşe geçtiğini ancak yine de düşük fiyatlara verilen ilanlarda sonra aksesuar, bakım gibi bahanelerle fiyat yükseltildiğine dikkat çekiyor. Aracın sahip olduğu özelliklerin zaten paketleri kapsamında belirlenebileceğine dikkat çeken satıcılar, jant, park sensörü ekleme gibi bahanelerle fiyatların yükseltilemeyeceğini söylüyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin