İkinci el otomobil almak için bekleyenlere kötü haber geldi. İkinci el araç piyasası uçtu. Yüzde 15 zam her an gelebilir!

Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan "Önümüzdeki dönemde fiyatların yüzde 15 dolayında artmasını bekliyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
İkinci el otomobil almak için bekleyenlere kötü haber geldi. İkinci el araç piyasası uçtu. Yüzde 15 zam her an gelebilir!

Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan, ikinci el araç fiyatlarında zam beklendiğini belirterek "Önümüzdeki dönemde fiyatların yüzde 15 dolayında artmasını bekliyoruz. Tüketicilerimizin galerileri ziyaret ettiğinde karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri, fiyatların yüksekliğinden şikayet oluyor" dedi.

"İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINDA YÜZDE 15 ARTIŞ"

Sözcü'nün haberine göre, Ankara Sincan Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Gökhan Çalışkan açıklamalarda bulundu. İkinci el araç fiyatlarında yüzde 15 dolayında artış beklendiğini, arz talep dengesizliğinin ikinci elde fiyatların yükselmesine yol açtığını vurguladı.

"ALTI AY, ALTI BİN KİLOMETRE SATIŞ YASAĞI BİZİ TÖHMET ALTINDA BIRAKTI"

Geçen sene ile bu sene arasındaki fiyatlardan müşterilerin çok rahatsız olduğunu vurgulayan Çalışkan, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz dönemlerde Ticaret Bakanlığı bir yönetmelik yayınlandı. Yayınlanan yönetmelikte sektörü düzenlemek, toparlamak adına yapılan bu çalışmalar, piyasadaki beklentileri karşılamadı. Altı ay, altı bin kilometre satış yasağı bizi töhmet altında bıraktı.

"İKİNCİ EL SATIŞI YAPAN FİRMALAR İSE SIFIR ARAÇ SATIŞI YAPAMIYOR"
Bayilere gittiğimizde sıfır araç alamıyoruz. Firmalar, bize 2. el ticareti yaptığımız için sıfır araç satmıyor. Bunun algısı nedense bizler üzerine yöneltiliyor. Ama bayiler ikinci el araçları diledikleri gibi satabiliyor. İkinci el satışı yapan firmalar ise sıfır araç satışı yapamıyor.

Önümüzdeki dönemde fiyatların yüzde 15 dolayında artmasını bekliyoruz. Tüketicilerimizin galerileri ziyaret ettiğinde karşılaştığımız en büyük sorunlardan biri, fiyatların yüksekliğinden şikayet oluyor. Geçen seneyle bu sene arasındaki fiyatlardan müşterilerimiz rahatsız. Ama bu rahatsızlığın sebebi motorlu araç satıcıları değil.

"ARZ TALEP DENGESİZLİĞİ VAR "
"Şu anda orta segmentte bir araca sahip olmak için 400 bin TL ile 1 milyon 250 bin TL arasında bir bütçeye sahip olmak gerekiyor. İkinci el fiyatlarının yükselmesindeki en büyük sebeplerden biri de arz talep dengesizliği. Vatandaşlarımız şu an bayilere sıfır araç almak için gittiklerinde talepleri karşılanamıyor. Vatandaş da çözümü 2. el araçta arıyor. Talebin bu kadar yoğun olması, fiyatların da gereğinden fazla yükselmesine sebep oluyor. Bu da arz talep dengesizliğinden oluyor."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin