İki yurt atıl durumda, öğrenciler yurtsuz! İYİ Parti'den flaş öneri...

Yaklaşık 600 üniversite öğrencisinin bulunduğu Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde yurt sıkıntısı yaşanıyor. Ancak ilçede bulunan iki yurt atıl durumda olduğu için kullanılmıyor. İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş'tan ise flaş öneriler geldi.

Google Haberlere Abone ol
İki yurt atıl durumda, öğrenciler yurtsuz! İYİ Parti'den flaş öneri...

Duvar'dan Özge Zaim'in haberine göre; Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından öğrenci kenti Eskişehir’de de barınma sorunu kendini gösterdi. Ülke genelinde üniversite öğrencilerinin yurt ve artan ev kira artış sorunu sürerken mevcut yurt binaları ise kullanılmıyor.

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde yer alan iki yurt ise atıl durumda bulunuyor.

KIZ ÖĞRENCİ YURDU YOK

Sivrihisar ilçesinde bulunan Osmangazi Üniversitesi Sivrihisar Meslek Yüksekokulu'nda 600 civarında öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kiraladığı erkek öğrenci yurdu 150 öğrenci kapasiteli. İlçede kız öğrenci yurdu ise bulunmuyor. Atıl durumda bulunan Salmani Farisi yurdu ise 60 yatak kapasiteli.

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, ilçelerinde kız öğrenci yurdu bulunmadığını belirterek, bir iş insanın yaptırdığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan yurt ile KHK ile el konulan Salmani Farisi yurdunun, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne devredilip tamir ve tadilatının yapılarak birinin erkek öğrenci yurdu diğerinin de kız öğrenci yurdu yapılabileceği önerisini sundu.

Toptaş, yaptığı açıklamada, “Bu güzelim yurtların bu halde bırakılmaları bizi derinden üzmektedir. Yeni öğretim yılının başlaması ile yüksekokulda öğretim gören öğrencilerimiz mevcut yurtta yer bulamamakta bu nedenle barınma sorunu yaşamaktadırlar” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin