İki tıp öğrencisi kazandıkları okulun hastanesine temizlik personeli olarak atandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) derece yaparak Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi'ne yerleşen iki tıp öğrencisi KPSS puanlarıyla eğitim gördükleri fakülte hastanesine temizlik personeli olarak atandı.

Google Haberlere Abone ol
İki tıp öğrencisi kazandıkları okulun hastanesine temizlik personeli olarak atandı

Diyarbakır'da yaşayan 21 yaşındaki Ahmet Selçuk Maral ve aynı yaştaki Mehmet Caner Bahçivancı  genç önceki yıl girdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) derece yaparak Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi'ne yerleşti. 

Dershanede yolları kesişen iki genç tıp eğitimine devam ederken geçen yıl da Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girdi.  Maral 85, Bahçivancı 83 puan aldı.

Amida haberde yer alan habere göre, gençler bu puanla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin destek personeli alımına başvurdu. İki genç, haziran ayında iki yıldır tıp eğitimi gördükleri fakültenin hastanesine temizlik personeli olarak atandı.

Ahmet Selçuk Maral, YKS'ye hazırlanırken, okurken ailesine yük olmamak için aynı zamanda KPSS'ye de hazırlandığını söyledi.

"AİLEMİZ GURUR DUYUYOR"

Mehmet Caner Bahçivancı da hem okumanın hem de çalışmanın güzel bir duygu olduğunu belirterek "Ailemiz, çevremiz bu konuda bizimle gurur duyuyor. Yaşadığımız mutluluk kelimelere sığmıyor. Hem kütüphanede çalışıp, aynı kütüphaneyi bizim temizlememiz... Çantamıza sığdırdığımız önlükler hem derslerimizi hem de mesaimizi sağlıyor. Aynı zamanda hastanemizi erken dönemde tanımış oluyoruz”  dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin