İki kız kardeşi tecavüz ederek öldürdüler. İntihar süsü vermek için cesetleri ağaca astılar

Kan donduran olay Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde yşandı. 18 yaşın altındaki iki kız kardeş, tecavüze uğradıktan sonra boğularak öldürüldü. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınırken şüphelilerden birinin yaşanan duruma intihar süsü vermek için cesetleri ağaca astıklarını itiraf ettiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
İki kız kardeşi tecavüz ederek öldürdüler. İntihar süsü vermek için cesetleri ağaca astılar

Hindistan polisi, ülkenin Lakhimpur bölgesinde bir ailenin kızlarının kaçırılıp istismar edildiği ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜKLERİ TESPİT EDİLDİ

Bölge polis şefi Sanjeev Suman, NDTV kanalına yaptığı açıklamada, kızların şeker kamışı tarlasına götürüldüklerini ve burada cinsel istismara uğradıktan sonra boğularak öldürüldüklerini söyledi.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Suman, zanlıların daha sonra intihar süsü vermek için cesetleri ağaca astığının belirlendiğini ifade etti. Hindu hiyerarşisinin en altındaki Dalit kastına mensup olan 18 yaşın altındaki kız kardeşlerin cesetleri otopsiye gönderilirken, cinsel istismar ve cinayetle suçlanan 6 kişi gözaltına alındı.

BENZER BİR OLAY 2020 YILINDA YAŞANMIŞTI

200 milyondan fazla nüfusuyla ülkenin en kalabalık eyaleti olan Uttar Pradeş, kadınlara ve Dalitlere yönelik kabarık bir şiddet siciline sahip. Kast sisteminde neredeyse hiçbir hakka sahip olmayan, ülkedeki en alt sınıfı temsil eden Dalitler, ülkede ayrımcılık, işkence, tecavüz ve keyfi tutuklamalara maruz kalabiliyor. Uttar Pradeş'in Hathras bölgesinde 2020'de Dalit mensubu 19 yaşındaki kadınının toplu tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesi, yerel halk ve muhalefet partilerinin protestolarını tetiklemişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin