İki kanal arasında 'barıştırma' savaşı mı çıktı?

Milliyet Cadde yazarı, iki kanal arasında yaşanan olayı yazdı.

Google Haberlere Abone ol
İki kanal arasında 'barıştırma' savaşı mı çıktı?

Kanal D'de yayınlanan Kısmetse Olur programıyla adını duyuran Seda Akgül'ün Fox TV'ye transfer olduğunu ve burada 'barıştırma' programı yapacağını ilk kez MedyaTava duyurmuştu. Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu, Akgül'ün sunacağı programının ilk Kanal D'nin tescil ettirdiğini yazdı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET CADDE



İKİ KANAL ARASINDA ‘BARIŞTIRMA’ SAVAŞI



Türkiye’de sadece mevsimler değil, televizyonların yayın dönemleri de şaştı. Eskiden kıştan sonra ilkbahar, ardından yaz geliyordu. Bu yıl kış, bahar mevsimini aradan çıkarıp direkt yaza bağlandı... Bahar bitti, ama İstanbul’da insanlar piknik sezonunu açamadan Ramazan geldi. Görünen o ki Ramazan Bayramı’ndan önce ne insanlar için yaz tatili başlayacak ne de kanallar için “yaz ekranı”...



Temmuz ayında başlayacak “yaz ekranı” uzun sürmeyecek. Çünkü bu yıl kanalların çoğu “yeni yayın dönemi”ni ağustosun ortasında açacak.



Eğlence kanallarının “yeni yayın dönemi”ne ilişkin hazırlıklarını araştırırken iki kanal arasında yeni bir format savaşı olduğunu öğrendim.



Önce aldığım bilgiyi, ardından iki kanal yöneticilerinin konu hakkındaki görüşlerini  paylaşacağım. Aldığım istihbarat şu:



Karga Film, Kanal D’ye, evliliklerinde sorun yaşayanları konuk edip, yuvalarını kurtarmayı amaçlayan bir proje önerdi. Hande Ataizi’nin sunacağı program için Kanal D yönetimi, “Masrafı bizden, bir demo çekin görelim” dedi. “Gel Barışalım”ın adını ve formatını tescil ettiren kanal yönetimi, demoyu beğenmedi ve yayınlamaktan vazgeçti.



Bir süre sonra FOX’un, çiftleri barıştıracak ‘Yuvamız Yıkılmasın’ için Karga ile anlaştığı, programı Seda Akgül’ün sunacağı ortaya çıktı. Bunun üzerine Kanal D, “Format bizim” diye FOX’a ihtar çekti.”



İki kanalın yöneticilerini de aradım. Kanal D yönetimi olayı doğruladı. FOX’un Genel Müdürü Cenk Soner ise şunları söyledi: “Program uzunca bir süredir gündemimizdeydi. Biz ‘Yuvamız Yıkılmasın’ için anlaşma yaptıktan sonra Kanal D’den bir yazı geldi. Konsept benzer olabilir, ama adı ve içeriği aynı değil. Program ekrana geldiğinde daha iyi anlaşılacak bu.”



İki kanal bu nedenle davalık olur mu bilemem, ama görünen o ki yeni yayın döneminde evlilik programlarının yerini, sorunlu evlilik yaşayanları barıştıran yapımlar alacak. Çünkü FOX’un ‘Yuvamız Yıkılmasın’la aynı dönemde Kanal D de Artı Film’e ‘Gel Barışalım’ı yaptıracak. Onları diğer kanalların izleyip izlemeyeceği de sonbaharda ortaya çıkacak.



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin