IKEA o haberleri yalanladı

Mobilya devi IKEA, bugün gazetelerde yer alan haberleri yalanladı. IKEA Türkiye ofisinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
IKEA o haberleri yalanladı

Dünyanın en büyük mobilya mağazalarından olan IKEA, Türkiye'deki çalışanlarına sendika konusunda baskı uygulamakla suçlanıyor. Bugün gazetelerde yer alan habere ise şirketten yalanlama geldi.



İşte IKEA Türkiye'nin konuya ilişkin açıklaması:



"17 Aralık 2012 tarihli Dünya, Bugün, Radikal ve www.hürriyet.com.tr ‘de Koop-İş Başkanı Eyüp Alemdar’ın kurumumuzla ilgili gerçeği yansıtmayan iddialarla ilgili yayınlanan haberlere ilişkin olarak aşağıdaki açıklamayı yapmayı zorunlu görüyoruz.



IKEA Türkiye, sendikal örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu kabul etmekte ve buna saygı duymaktadır. Buna göre de,  çalışanlarının istedikleri takdirde özgür iradeleri ile  sendikaya  üye olma veya olmama kararlarına titizlikle saygılı olmayı temel bir prensip olarak görmektedir. İddia edildiği üzere sendika üyesi çalışanlarımızın sendikadan ayrılmaları için herhangi bir baskı asla söz konusu değildir.



Ayrıca kurumsallıkla ve rasyonalist düşünce yapısıyla bağdaşmayan, ikna odaları kurduğumuz, çalışanlarımıza Kuran’a el bastırarak yemin ettirdiğimiz gibi asılsız ve  gerçek dışı popülist söylemlerle de itibarımıza gölge düşürülmeye çalışılmaktadır.



Sendika üyesi olmak kişisel bir haktır ve hangi çalışanın sendika üyesi olup olmadığı konusunda bilgimiz yoktur. Çalışanlarımız nezdinde sendikaya üye olup olmamalarına göre hiç bir ayrım yapmamız söz konusu değildir. Biz, global IKEA değerleri, ekip çalışması ve hedefe odaklanma ilkeleriyle ortak bir çaba gösteren büyük bir aileyiz. Gözlemlerimize göre; sendika yıllardır iş yerimizde yürütmekte olduğu örgütlenme faaliyetlerine rağmen, işyerlerimizde gerekli çoğunluktan çok uzak noktadadır. Mağazalarımız bünyesinde uzun süredir çalışmalarını sürdüren sendika yetkilileri, sendikal örgütlenme konusunda başarılı olamamalarından dolayı haksız ve gerçek dışı iddialarla yapay bir gündem oluşturmaya ve bu yolla kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye devam etmektedir.



Tüm bu davranışlara rağmen, işyerimizde güven ortamının ve çalışma barışının korunması, verimliliğimizin artırılması, faaliyet planımızda bulunan hedeflere odaklanılması, yatırımlarımıza devam ederek, binlerce insanımıza iş kapılarının açılması en önemli hedeflerimizdendir.



IKEA Türkiye olarak konuya ilişkin hassasiyetimizi dikkate alarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için göstereceğiniz duyarlılığa şimdiden teşekkür ederiz.



Saygılarımızla,"



IKEA Türkiye




Etiketler ikea sendika
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin