III. Roma Türk Film Festivali'nin açılış filmi, Uğur Yücel imzalı 'Soğuk'

Roma Türk Film Festivali'nin 3.'sü bu yıl 26 - 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
III. Roma Türk Film Festivali'nin açılış filmi, Uğur Yücel imzalı 'Soğuk'

SRP İstanbul, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu’nun katkılarıyla, T.C. Roma Büyükelçiliği’nin destekleriyle, yönetmen Ferzan Özpetek’in Onursal Başkanlığında Roma Türk Film Festivali'nin  bu yıl  üçüncüsünü 26 - 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriyor.



Festival bu yıl, moda markası BEYMEN ile Digiturk’ün desteklerini de alarak  İtalyan seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.



III. Roma Türk Film Festivali, prömiyerini 63. Berlin Film Festivali’nde gerçekleştiren ve Türkiye’de henüz vizyona girmeyen Uğur Yücel imzalı 'Soğuk' filmiyle perdelerini açıyor.



Senaryosu da Uğur Yücel'e ait olan ve Türkiye'de henüz gösterime girmeyen 'Soğuk'un başrollerinde Cenk Medet Alibeyoğlu, Ahmet Rıfat Şungar, Valeriya Skorokhodova, Julia Vaniukova, Yulia Erenler, Şebnem Bozoklu, Rıza Sönmez ve Ezgi Mola rol alıyor. Konusu Türkiye'nin sınır şehri Kars'ta geçen film, Berlin ve Sırbistan'dan sonra üçüncü buluşmasını İtalyan seyirci ile yapacak.



'Soğuk' 3-19 Temmuz’da Sırbistan’da düzenlenen Paliç Avrupa Filmleri Festivali’nde, 'Parallels and Encounters' bölümünün 'En İyi Filmi' ödülünü kazandı.



'Mamma li Turchi' (Eyvah Anneciğim Türkler Geliyor!) sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen festival, geçen iki yılda olduğu gibi bu yıl da  Türk Sineması’nın tüm renklerini İtalyan seyircisiyle buluşturmayı hedefliyor.

 

Onursal Başkanlığını dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’in üstlendiği Roma Türk Film Festivali,  Türk Sineması adına bir çok organizasyonu yürüterek adından söz ettiren Serap Engin’in başkanlığında, SRP İstanbul ekibi tarafından gerçekleştiriliyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin