İhsanoğlu için dilekçe meclise sunuldu! Abdullah Gül aday olmayacağını açıkladı!

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı için dilekçe Meclis'e sunulurken, Abdullah Gül de aday olmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu için dilekçe meclise sunuldu! Abdullah Gül aday olmayacağını açıkladı!

CHP ve MHP, 'çatı aday' olarak ismi öne çıkan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu cumhurbaşkanlığına aday gösteren dilekçeleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sundu. Dilekçeleri CHP adına Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP adına Grup Başkanvekili Oktay Vural verdi.



2 parti, aynı anda ancak farklı dilekçeler sundu. CHP'nin dilekçesinde 111 milletvekilinin imzası varken, MHP'nin dilekçesinde 52 milletvekili imzası yer aldı.



Yapılan açıklamada, CHP'nin 111 vekil tarafından imzalanan başvuru dilekçesinde, 2 bağımsız milletvekilinin de imzası olduğu bildirildi.



Bağımız Burdur Milletvekili Hami Yıldırım ve Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın CHP dilekçesinde imza attığı kaydedildi. CHP'nin Meclis'te 130 milletvekili bulunuyor.



Öte yandan, MHP'nin listesinde ise Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu'nun imzasının bulunduğu, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in yurt dışında bulunduğu için dilekçeyi imzalayamadığı öğrenildi. MHP'nin ise Meclis'te 52 milletvekili bulunyor.



YSK'nın bildirdiğine göre, bugün başlayan Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruların süresi 3 Temmuz saat 17.00'ye kadar demam edecek.



Başbakan Erdoğan, AK Parti adayını 1 Temmuz Salı günü açıklayacaklarını ilan etmişti. 



Abdullah Gül: Aday olmayacağım



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Gazi Koşusu ödül töreninin ardından Köşk seçimleriyle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.



Gül, "ben aday olmayacağım. 30 Mart’tan önce de bunu Tayyip Bey’e söylemiştim. 28 Ağustos’ta görev sürem sona erecek" açıklamasını yaptı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin