İhsanoğlu, Financial Times gazetesine konuştu

CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Financial Times gazetesine konuştu.

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu, Financial Times gazetesine konuştu

Financial Times'in Türkiye muhabiri Daniel Dombey ile seçim kampanyası kapsamında gittiği Antalya'da konuşan Ekmeleddin İhsanoğlu, gazetenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aktif ve yürütme organının başı bir cumhurbaşkanı olmak istemesiyle ilgili görüşünü sorması üzerine "Böylesi bir sonuç demokrasi olmaz. Farklı bir şey olur" karşılığını verdi.



İngiliz gazetesi, "Erdoğan'ın siyasi makinasını durdurmayı amaçlayan diplomat" olarak nitelediği İhsanoğlu, "Aktif Cumhurbaşkanı ile demokrasi olmaz" sözlerini kullandı. 

İhsanoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın "tarafsız" kalmasının çok önemli olduğuna dikkat çektiği mülakat sırasında "Türkiye'de de zaten siyaset uzun süredir Meclis'te yapılıyor" değerlendirmesinde bulundu.



İngiliz gazetesinin BBC Türkçe tarafından yansıtılan mülakat ile ilgili haberinde "utangaç bir bilim adamı" olarak gördüğü İhsanoğlu'nun laik bir cumhurbaşkanı adayı olarak büyük bir sınav vereceğini düşünüyor.



-"DAHA İYİ BİR DIŞ POLİTİKAYA İHTİYAÇ VAR"-



Bu arada, İhsanoğlu Financial Times'a verdiği mülakatta Türkiye'nin daha iyi bir dış politikaya, dünyanın da daha iyi bir Türk dış politikası'na ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Dünyayla ilişkimiz karşılıklı saygıya dayalı olmalı. İdeolojik önyargıya değil" şeklinde konuştu. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin