Ihlamurun rengi böyleyse ağzınıza sürmeyin: Ihlamurun faydasını yerle bir eden unsur bulundu. Ihlamur demlerken dikkat

Ihlamur, hastalıkların artmasıyla kendini gösteren şifalı içeceklerden biridir. Ancak ıhlamurun tüm faydasını alabilmek için onu doğru şekilde demlemek ve tüketmek gerekir. Bundan sonra ıhlamur hazırlarken ve tüketirken sakın bu hataları yapmayın. İşte ıhlamuru doğru demleme tekniği ve tüketim şekli

Ihlamurun rengi böyleyse ağzınıza sürmeyin: Ihlamurun faydasını yerle bir eden unsur bulundu. Ihlamur demlerken dikkat

Ihlamur, ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir. Genellikle çay olarak tüketilir. Ihlamur, kış hastalıklarına şifa olan en faydalı içecekler listesinin başında yer alır.

Ihlamur çiçeklerinden elde edilen bu çay, tıbbi kullanımının yanı sıra lezzetiyle de tercih edilir. Ihlamurun sayısız faydası olduğu için onu doğru şekilde tüketmek ve demlemek gerekir.

Ihlamur demlerken ve tüketirken yapılan hataları sizler için bir araya getirdik. Ihlamurun tüm faydalarından yararlanmak için sakın bunları göz ardı etmeyin.

Ihlamurun faydaları nelerdir?

Ihlamur, vücudumuz için pek çok şifa sunan içeceklerin başında gelir. Ihlamurun en bilinen faydası, kış hastalıkları olan grip, nezle ve soğuk algınlığına iyi geldiğidir.

Ihlamur, antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu nedenle hem kış hastalıklarına iyi gelir hem de bağışıklığı kuvvetlendirir.

Ihlamur, sindirim sorunlarını en aza indiren bitki çayları arasında yer alır. Şişkinlik, mide bulantısı, kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunlara şifa olur. Ihlamur, mide kramplarını azaltır ve ayrıca iştahı bastıran özellikler içerir.

Vücudumuzu toksinlerden arındırmak genel sağlığımızı özellikle de karaciğer sağlığımızı korumak için önem taşır.

Ihlamur ise içerisinde bol miktarda antioksidanlar barındırır. Ihlamur böylece vücutta bulunan toksinleri, tuzu, suyu ve bazı yağ hücrelerini terleme yoluyla atar.

Ihlamurun rengi böyleyse ağzınıza sürmeyin: Ihlamurun faydasını yerle bir eden unsur bulundu. Ihlamur demlerken dikkat

Ihlamur nasıl demlenir?

Bitki çayları hazırlarken yapılan en büyük hatalardan biri, onları kaynatmaktır. Ancak diğer tüm bitkilerde olduğu gibi ıhlamuru da demleyerek hazırlamanız gerekir.

Kaynatılarak hazırlanan ıhlamur, tüm polifenol içeriğini kaybeder. Polifenol içeriğinin kaybolması sonucu, ıhlamurun tüm sağlık etkilerini yitirmesine neden olur.

Ihlamurun demlenme süresi, tüm faydalarını elde etmek için önemlidir. Bu nedenle ıhlamur 7-8 dakika demlenmelidir.

Bir tutam ıhlamuru kaynamış suya atın ve 8 dakika demlendirdikten sonra içebilirsiniz. Dilerseniz damak tadınıza göre bal, tarçın, karanfil veya limon ilave edebilirsiniz.

Ihlamur böyleyse sakın içmeyin!

Ihlamurun tüm faydalarından yararlanmak için onu doğru şekilde kaynatmak ve tüketmek gerekiyor.

Doğru demleme tekniğini artık bildiğinize göre ıhlamuru içmemeniz gereken noktayı da öğrenmelisiniz.

Eğer ıhlamurun rengi kırmızıya dönmeye başladıysa sakın içmeyin. Çünkü ıhlamurun tüm faydası, vitamin ve mineral değerleri gitmiş demektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin