İHD raporu: 42'si ağır hasta 313 tutuklunun tahliyesi engellendi

İnsan Hakları Derneği yaptığı basın açıklamasında, 2021'den beri İdare ve Gözlem Kurulu tarafından, 42'si ağır hasta olmak üzere 313 hükümlünün tahliyesinin birden fazla kez 6'şar ve 3'er aylık periyotlarla ertelendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İHD raporu: 42'si ağır hasta 313 tutuklunun tahliyesi engellendi

İnsan Hakları Derneği (İHD) İdare ve Gözlem Kurulu, yaptığı açıklamayla tutukluların tahliyelerini ertelemesine ilişkin bilgi verdi.

İHD raporlarına göre ilgili yönetmeliğin uygulanmaya başlandığı 2021 yılının başından bu yana en az 313 tutuklunun tahliyesi birden fazla kez 6’şar ay veya 3’er aylık periyotlarla engellendi.

42'Sİ AĞIR HASTA 

Tahliyesi engellenenlerden 88’inin hasta tutuklu listesinde olduğu, 42’sinin ise ağır hasta statüsünde olduğu kaydedildi.

"EKONOMİK FAYDA"

İdare ve Gözlem Kurullarında görev alanlara yönetmelik gereği her toplantıda "huzur hakkı" ödendiği için, yönetmelik değişikliğiyle beraber özellikle siyasi hükümlülerin tahliyelerinin aylarca hatta yıllarca önlenmesinin nedenlerinden birinin de "ekonomik fayda" olduğu şüphesinin uyandırdığını vurgulayan Erdoğan, yönetmeliğin geriye doğru uygulandığını ve bunun hukuki olmadığını hatırlattı.

İDARE VE GÖZLEM KURULLARI İPTAL EDİLSİN TALEBİ

İdare ve Gözlem Kurullarının hukuk dışına çıkarak mahpusların koşullu salıverilme ve denetimli serbestlik haklarını engelleyerek ikinci bir cezalandırma yoluna gittiğini aktaran Erdoğan, "Mahpusların tahliyelerinin engellenmesi, umut hakkını ortadan kaldırmakta ve hem mahpusları hem de ailelerini olumsuz etkilemektedir. İnsan Hakları Derneği olarak mahpusların özgürlüğünü engelleyen İdare ve Gözlem Kurullarının iptal edilmesini, tahliye şartları oluşan mahpusların bir an önce tahliye edilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin