İftarın yeni gözde tatlısı belli oldu: Hem pratik hem çok lezzetli. Brownie tadında ıslak kurabiyeye aşık olacaksınız. Kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır?

İftar için hem pratik hem hafifi hem de lezzetli bir tatlı tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tarife bayılacaksınız. Lezzeti ve kıvamı bir harika, tam ölçülü müthiş bir lezzet...

Google Haberlere Abone ol
İftarın yeni gözde tatlısı belli oldu: Hem pratik hem çok lezzetli. Brownie tadında ıslak kurabiyeye aşık olacaksınız. Kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır?

İftara hem lezzetli hem de pratik bir tatlı tarifi arıyorsanız bu tatlıyı mutlaka deneyin. Lezzetli ve kıvamı bir hayli harika...

Malzemeler;

1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un

Şerbeti için;

2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker

Üzeri için;
Hindistan cevizi
Toz fıstık

Yapılışı;

İlk olarak şerbetini hazırlayarak başlayacağız. Şerbeti için uygun bir tencerenin içerisinde 2 çay bardağı su ve 2 çay bardağı toz şekeri bir tencereye alalım.

Şeker ve suyu karıştırdıktan sonra kaynama noktasına kadar ısıtmaya başlayalım. 1-2 dakika kadar kaynadıktan sonra şerbeti soğuması için kenara alalım.

Kurabiyelerin hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz. Uygun bir yoğurma kabının içerisine yarım paket margarin veya tereyağı, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 yemek kaşığı kakaoyu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra karıştırma işlemini başlatalım. akabinde unu azar azar ilave etmeye başlayarak yoğurma sürecine geçelim.

Unun kontrolü ilave edilmesi bu noktada son derece önemlidir. Aksi taktirde hamurunuz çok daha sert bir kıvamda olacaktır.

Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ardından elimizle güzelce yuvarlayalım. 

Pişirme kağıdı serili olan fırın tepsinin içerisine aralıklı olacak şekilde yerleştirelim. Tüm kurabiyeleri bu forma getirdikten sonra 180 derece ısıttığımız fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda kurabiyeleri çıkaralım ve 1 - 2 dakika kadar ilk sıcaklıklarının çıkmasını bekleyelim.

Soğuyan şerbeti uygun bir kabın içerisine alalım ve kurabiyeleri teker teker soğuyan şerbetin içerisinde bandırıp servis tabağına alalım.

Ardından dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin