İETT, usta yapımcıyı unutmadı

İETT, 'vefa durakları'na bir yenisini ekledi.

Google Haberlere Abone ol
İETT, usta yapımcıyı unutmadı

İETT, (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri) Türkiye’ye ve dünyaya mal olmuş değerler için hayata geçirdiği vefa durağı uygulamasını sürdürüyor. 



2014 yılında başlanan çalışma kapsamında bu kez 2008 yılının Ağustos ayında aramızdan ayrılan çok yönlü sanatçı, yapımcı ve milletvekili Osman Yağmurdereli’nin hayatı, albümleri, yapımları, oyunculuk yaptığı film ve dizilerin yer aldığı özel bir görsel hazırladı. 



İETT, usta yapımcıyı unutmadı



Hazırlanan görsel Aşiyan Mezarlığı sapağında bulunan İETT Aşiyan Durağı’na kaplandı.  İETT bu çalışmaya İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy ile başladı. Daha sonra Barış Manço, Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu, Adnan Menderes, Kayahan, Turgut Özal, Zeki Alasya, Süleyman Demirel ve Kemal Sunal için aynı vefa örneğini gösteren İETT, bundan sonra da yeni isimler için vefa durakları yapmaya devam edecek.



Ödüllü Yapımcı Osman Yağmurdereli 



Asıl adı Osman Gazi Yağmurdereli olan sanatçı, yapımcı ve siyasetçi 1953 yılında Trabzon’da doğdu. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünü bitirdi. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra sanat çalışmalarına başladı. Televizyon yapımcılığıyla birçok diziye imza atan Yağmurdereli, beş yıl üst üste Altın Kelebek En iyi Yapımcı Ödülü’nü kazandı. 2007 yılında milletvekili olarak Meclis’e giren sanatçı bir yıl sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetti.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin