İddia ediyoruz daha iyisini yemediniz: Büyük bir borcam dolusu lezzete hazır olun. Hamur yoğurmadan elmalı turta nasıl yapılır?

Hem pratik hem de lezzetli bir tatlı tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tatlının aşığı olacaksınız. Lezzeti olay yapımı kolay. Hamur yoğurmadan elmalı turta yapabilmek için hemen hazırlıklara başlayın!

Google Haberlere Abone ol
İddia ediyoruz daha iyisini yemediniz: Büyük bir borcam dolusu lezzete hazır olun. Hamur yoğurmadan elmalı turta nasıl yapılır?

Malzemeler;

Hamuru için;

250 gr soğuk margarin veya tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
10 yemek kaşığı soğuk su
5 su bardağı un

Elmalı harcı için;

6-7 adet küçük boy elma
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
Pudra şekeri

Yapılışı;

İlk olarak hamuru hazırlayarak başlayabiliriz. Mutfak robotunun içerisine 2,5 su bardağı un, yarım paket tereyağı, 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay kaşığı kabartma tozu, çay kaşığı ucuyla tuz ve 5 yemek kaşığı kadar da soğuk suyu alalım.

Malzemeleri robotun içerisine aldıktan sonra güzelce çalıştıralım. Ardından hazır hale gelen hamuru streç filmin üzerine alalım ve sardıktan sonra buzdolabına yerleştirelim.

Hamurun diğer yarısı için rondonun içerisine 2,5 su bardağı unu alalım. Ardından içerisine Yarım paket margarin veya tereyağı,1 yemek kaşığı pudra şekeri, çay kaşığının ucuyla tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 5 yemek kaşığı soğuk suyu ilave edelim.

Rondoyu çalıştıralım ve hamur formuna geldikten sonra strece sararak buzdolabına gönderelim. Buzdolabında hamurlar dinlenirken biz de bu esnda iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz.

Elmaları soyma işlemini tamamladıktan sonra dilimleyelim ve içlerini çıkardıktan sonra rendelemeye başlayalım.

Rendelediğimiz elmaları geniş bir tavanın içerisine alalım ve 5 yemek kaşığı kadar şeker ekleyerek kadar elmaları pişirmeye başlayalım.

Elmalar suyunu salıp çekinceye dek güzelce pişirme işlemini gerçekleştirelim. Ardından 1 tatlı kaşığı kadar tarçın ekleyelim ve 1 çay bardağı da dövülmüş ceviz ekleyerek son kez karıştıralım. 

Hamurlar bu esnada hazır hale gelmiştir. Bir tanesi tart kalıbın içerisine diğerini de üzerine sereceğiz. 

İlk olarak birinci hamurla başlayalım. İlk hamuru elimizle bastıralım ve üzerine pişirme kağıdı serdikten sonra merdane yardımıyla hamurumuzu açmaya başlayalım. 

Hamuru merdane yardımıyla açtıktan sonra üzerine borcamı koyalım ve borcama uygun ölçüde olduğundan emin olalım. 

Pişirme kağıdını çıkaralım ve hamuru çok az bir şekilde unladıktan sonra borcama yerleştirelim. 

Elimizle bastırarak kenarlara doğru itelim. Hamuru uygun şekilde yaydıktan sonra soğuyan iç harcımızı hamurun üzerine alalım.

İkinci hamuru da aynı şekilde açtıktan sonra rulet formunda kesmeye başlayalım. Elmalı tartın üzerine bir alttan bir üstten olacak şekilde spet formunda örelim.

Üzerini tamamıyla kapattıktan sonra yumurta sarısını sürelim. 180 derece fırında üzeri güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.

Üzeri kızaran elmalı tartımızı fırından alalım ve pudra şekeri serptikten sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin