İdamlarının 41. yılında unutulmadılar!

Bugün Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'in idam edilişinin yıl dönümü!

Google Haberlere Abone ol
İdamlarının 41. yılında unutulmadılar!

Türkiyede 68 kuşağının ve devrim düşüncelerinin simge ismi olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 41. yılında anılıyor.



Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 1 No'lu mahkemesi tarafından 9 Ekim 1971 günü  THKO-1 Davası'nda TCK'nın 146.maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan 6 Mayıs 1972'de sabaha karşı Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde idam edilmişti.



Bugün sosyal medyada kullanıcılar üç devrimci için bir çok mesaj yayınladı. İşte twitterda Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için yazılanlar...



Sanatçı Onur Akın twitterdaki sayfasına "Darağacında 3 fidan,hepsi aslan parçası,hepsi kahraman,Deniz Gezmiş,Yusuf Arslan,Hüseyin  İnan..Unutmadık unutturmayacağız inan!" yazarken gazeteci Merdan Yanardağ ise, "Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan,Hüseyin İnan.. Bu ülkenin yüz akı,devrimci geleneğimizin en güzel çocukları.. Saygıyla, gururla, onurla anıyorum." notunu yazdı.



CHP Genel Başkan Yatdımcısı Umut Oran'da "Deniz Gezmiş ve arkadaşları devrimci mücadeleleriyle bugün Türk Gençliğinin efsanesi olarak hala yaşıyorlar ve hep yaşayacaklar" yazarak üç devrimci ismi andı.



‏@leylakbas 

"Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idam edilişlerinin 41.yıl dönümünde saygıyla anıyoruz!"



@IlaydaGirginer

Ve 6 Mayis. Kagittan bir gemidir devrim kim bilir kac yunus görmüş kac Deniz Gezmis!



@aslicoken 

Darağacında 3 fidan,hepsi aslan parçası,hepsi kahraman,Deniz Gezmiş,Yusuf Arslan,Hüseyin İnan



@zaferalgoz 

Ankara'da DENİZ yok...Vardı...Astılar...



@Hintcupp

DENİZ GEZMİŞ olacaktım  bir ASLAN ve bir kendine İNAN'an bulabilseydim!



@musmulafaruk 

Onları hiç unutmayıp, 41 yıl sonra bile Deniz Gezmiş posterleri, anmaları, kitapları suç delili sayan vefakâr demokrasimize teşekkürler.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin