İdam tartışmasına Aksaray Barosu da katıldı; Telafisi yok, idama karşıyız

Aksaray Barosu Başkanı Ferit Köse, şiddet ve ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından gündeme gelen idam tartışmalarıyla ilgili konuştu. Halkın tepkisini çeken olayların ardından zaman zaman idam mevzusunun gündeme geldiğini belirten Köse, " Bu konuyu insan hakları bakımından ele aldığımızda idamın telafisi yok. Biliyorsunuz ülkemizde bir dönem suç olan unsurlar sonradan suç olmaktan çıkıyor. İdam yasasının tekrar geri gelmesine biz barolar olarak karşıyız” değerlendirmesinde bulundu

Google Haberlere Abone ol
İdam tartışmasına Aksaray Barosu da katıldı; Telafisi yok, idama karşıyız

Aksaray Barosu Başkanı Ferit Köse, Adalet Bakanlığı’nın denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha fazla süre kalanların tekrar cezaevine dönmeyeceği açıklamasıyla başlayan af ve İstanbul Esenyurt’taki tekel bayisine yapılan silahlı saldırı üzerine gündeme gelen idam cezasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Kamuoyunda af beklentisi hiçbir zaman bitmiyor" diyen Köse, "Bu affın sonuçlarının iyi değerlendirilmesi lazım. Kamuoyuna yansıdığı şekliyle vatandaşta bir adaletsizlik duygusu uyandırmaması lazım diye düşünüyoruz" dedi.

"VATANDAŞ SUÇ VARSA CEZANIN OLMASINI İSTİYOR"

Köse, Adalet Bakanlığı’nın denetimli serbestlikle ilgili açıklamasının kamuoyunda örtülü af olarak nitelendirildiğini belirterek, “Doğrudan bir af çıkmasının tepkisi bu şekilde bertaraf edilmeye çalışılıyor diye düşünülüyor. Bu algı hoş bir algı değil. Vatandaş ve kamuoyu bir suç varsa cezanın olmasını bunun kamu vicdanını rahatlatacak bir şekilde olmasını istiyor fakat bu kısmi af yasası kamuoyu vicdanını yaralayacak şekilde çıkıyor" ifadelerini kullandı. 

"BAROLAR OLARAK İDAM YASASININ GERİ GELMESİN KARŞIYIZ"

Esenyurt'ta yaşanan olayın ardından gündeme gelen idam tartışmalarını da değerlendiren Köse, "Ülkemizde zaman zaman yaşanan halkın tepkisini çeken olayların ardından idam mevzusu gündeme geliyor. Bu konuyu insan hakları bakımından ele aldığımızda idamın telafisi yok. Biliyorsunuz ülkemizde bir dönem suç olan unsurlar sonradan suç olmaktan çıkıyor. İdam yasasının tekrar geri gelmesine biz barolar olarak karşıyız. İnsan haklarına aykırı buluyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA
Etiketler idam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin