İcra dosyaları doldu taştı. 24 milyonu aşan icra takip dosyaları için Adalet Bakanlığı yeni daireler açmaya başladı. Türkiye'nin yasal takibe takılan vatandaş oranı rekora koşuyor

Ardahan, Tunceli ve Bayburt dışındaki illerde icra dosyaları için alan yetmedi birden fazla icra dairesi açılmasına izin verildi. Türkiye genelinde icra dosyalarının 24 milyonu aştığı öğrenildi. 2022'nin ilk beş ayında borcunu ödeyemediği için yasal takibe girenlerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 83 arttı.

Google Haberlere Abone ol
İcra dosyaları doldu taştı. 24 milyonu aşan icra takip dosyaları için Adalet Bakanlığı yeni daireler açmaya başladı. Türkiye'nin yasal takibe takılan vatandaş oranı rekora koşuyor

İcra dosya sayısı 24 milyonu aştı. Ardahan, Tunceli ve Bayburt dışındaki illerde birden fazla icra dairesi açılmasına izin verildi. CHP'li Güzelmansur, "İcra dosyalarındaki artış oranı neredeyse yüzde 300” dedi.

Ülke genelinde icra dosyası sayısı 24 milyonu aştı. Adalet Bakanlığı yeni icra daireleri çözüm yolunu yeni dairlerer açarak buldu. Bakanlık yönetmeliğine göre nüfusu 100 binden fazla illerde, birden fazla icra dairesi başkanlığı ve bu dairelere bağlı icra müdürlükleri kurulabilecek. Türkiye'de nüfusu 100 binden az iller, Ardahan, Tunceli ve Bayburt.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, icra dairelerindeki dosya sayısı, son bir yılda 1 milyon 466 bin adet artarak 24 milyonu geçti. Borcunu ödeyemediği için yasal takibe girenlerin sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 83 arttı. Bu nedenle vatandaşlara yönelik haciz işlemlerine yetişmekte zorlanan icra dairelerinin sayısı artırılacak. 

YASAL TAKİP SAYISI GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 83 ARTTI

Türkiye Bankalar Birliği'nin raporlarına göre Ağustos 2022 itibarıyla kredi veya kredi kartı borcunu ödememiş olanlardan, 4 milyon 200 bin kişinin borcu devam ediyor. 2022'nin ilk beş ayında borcunu ödeyemediği için yasal takibe girenlerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 83 arttı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin