iCloud Hacklendi, Ünlülerin Özel Hayatları Ortaya Saçıldı!

Ünlü paylaşım sitesi 4chan'de bazı üyeler iCloud hesaplarını hackleyerek ünlülerin fotoğraflarına eriştiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
iCloud Hacklendi, Ünlülerin Özel Hayatları Ortaya Saçıldı!

31 Ağustos 2014 gecesi pek çok yabancı ünlüyü de ilgilendiren bir güvenlik problemi ortaya çıktı. 4Chan ve Reddit üzerinden duyurulan iCloud sızıntısı, henüz kimliği belli olmayan bir hacker tarafından gerçekleştirildi. Henüz saldırının tam kapsamı bilinmezken, pek çok ünlünün uygunsuz, 'nü' fotoğraflarının bu sitelere düşmesiyle ortalık karıştı.



Fotoğrafları ele geçirilen ünlüler arasında, Jennifer Lawrence, Victoria Justice, Emily Browning, Kate Bosworth, Jenny McCarthy, Kate Upton gibi bir çok ünlü isim bulunuyor. Bazı Twitter hesapları üzerinden bu fotoğrafların paylaşılmaya başlanmasıyla birlikte Twitter yönetimi de olaya el atarak site kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle bazı hesapları deaktive etti.



Bazı ünlüler bu durum üzerine Twitter'dan fotoğrafların sahte olduklarını duyurdular ancak yapılan tahminler böyle bir duruma ihtimal bırakmıyor. Henüz Apple tarafından herhangi bir bilgi sunulmaması veya açıklama yapılmaması nedeniyle iCloud saldırısının gerçek olup olmadığına dair net bir bilgi mevcut değil.



Haberin devamını okumak için tıklayın...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin