İçişleri Bakanlığı’ndan müzik yasağı kararı: Müzik yasağı kalktı mı? Müzik yasağı saat kaçta bitiyor?

Pandemi döneminde müzik yayın yasağı getirilmiş ve müzikli eğlencelerin saat 24:00’da bitmesi kararı alınmıştı. Kararın alındığı dönem tartışmalara neden olan müzik yasağı, yine gündeme geldi. PCR testi zorunluluğu, HES kodu zorunluluğu ve açık alanda maske kararının kaldırılmasının ardından müzik yasağının hala devam etmesi tartışmalara konu oluyor. İçişleri Bakanlığı, dün yayınladığı bir genelge ile müzik yasağının süresinin ‘uzatıldığını’ açıkladı. Peki Müzik yasağı saat kaçta bitiyor?

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanlığı’ndan müzik yasağı kararı: Müzik yasağı kalktı mı? Müzik yasağı saat kaçta bitiyor?

Geçtiğimiz ay Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs salgınına karşı alınan yeni kararları duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Covid-19 ile ilgili getirilen birçok zorunluluğun kaldırıldığını ancak Covid-19 önlemleri gerekçe gösterilerek gece 24.00’dan sonra uygulanan canlı müzik yasağının devam edeceğini açıklaması büyük tepki toplamıştı.

MÜZİK YASAĞI SAAT KAÇA KADAR UZATILDI?

İçişleri Bakanlığı, Pandemi sürecinde saat 24.00'te sona erecek şekilde belirlenen müzik yayın saatinin yaklaşan yaz mevsimi ve beraberindeki turizm hareketliliğine bağlı olarak uzatılmasına dair talepler Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca birlikte değerlendirildi ve müzik yayın saati gece 01.00'e kadar uzatıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığınca gönderilen Genelge ile müzik yayınına dair usul ve esaslar Valiliklere bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan müzik yasağı kararı: Müzik yasağı kalktı mı? Müzik yasağı saat kaçta bitiyor?

BAKANLIĞIN YENİ KARARLARI

Alınan yeni kararlar şöyle:

  • İlgili kanun/ mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla ülke genelinde müzik yayını yapılabilme süresi saat 01.00'e kadar uzatıldı.
  • Kolluk birimlerince yapılacak olan denetimlerde işletmenin canlı müzik izni olup olmadığı, belirlenen saat aralığı dışında müzik yayını yapılıp yapılmadığı gibi hususlara özellikle bakılacak.
  • Kolluk birimlerinim denetimlerinde halkın huzur ve sükûnunu bozacak ve çevreyi rahatsız edecek şekilde ilgili mevzuatta belirlenmiş çevresel gürültü seviye değerlerinin üzerinde müzik yayını yapan işletmeler ve/veya kişiler hakkında yetkili idarelere gerekli bildirimde bulunulacak.

‘01.00 ÇOK OLMUŞ’

Kararla ilgili şarkıcılardan da paylaşımlar geldi.

Cenk Eren: Müzik yasağını 00:30 kadar uzatsaydınız saat 01:00 çok olmuş, Allah korusun 01:00 çok tehlikeli bir saat dilimi korona yine patlayabilir dikkatli olmak lazım.

Demet Akalın: Müzisyenler için güzel bir adım. Yaza daha uzaması dileğiyle.

Aylin Aslım: Lütûf buyurmuşlar.

İçişleri Bakanlığı’ndan müzik yasağı kararı: Müzik yasağı kalktı mı? Müzik yasağı saat kaçta bitiyor? - Resim : 2

SİYASİLERDEN KARARA TEPKİ

Kararın ardından siyasetçilerden açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ‘Defalarca söyledik: Biz gece çalan müzikten değil, çalıp çırpıp ülkeyi soyanlardan rahatsızız. Hayat tarzıyla veya müzisyenlerle mücadele etmeyi bırakın; açlıkla mücadele edin. Göstermelik akla ziyan çözümler değil; müziğe koşulsuz özgürlük istiyoruz’ dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise karara ‘00:00'dan sonra yasak olan müzik yayın saati 01:00'e kadar uzatıldı. Gerçekten çok büyük iş! Acaba hangi ‘bilimsel veri’ bu karara sebep oldu?’ diyerek tepki gösterdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ‘Korona ile mücadelede tek başına büyük işler başaran müzik yasağı 1 saat esnetilmiş. Yasaklar ülkesinden özgürlükler ülkesine geçişte çok önemli gelişme, çok tarihi bir adım attıklarını mı zannediyorlar? Yazık!’ ifadelerini paylaştı.

İçişleri Bakanlığı’ndan müzik yasağı kararı: Müzik yasağı kalktı mı? Müzik yasağı saat kaçta bitiyor? - Resim : 3

BAHADIR ERDEM: MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYORSUNUZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise, ‘Müzik yasağı güncellenmiş! AKP'ye göre virüs artık 00.00'dan sonra değil 01.00'den itibaren bulaşıyormuş! Sanata, sanatçıya ve müzikseverlere bunca düşmanlığınız neden? Milletin aklıyla alay ediyorsunuz ya sandıkta büyük kaybedeceksiniz! Demedi demeyin’ ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin