İçişleri Bakanlığı'ndan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e soruşturma

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül kutlamaları sırasında Mustafa Kemal Atatürk'ten alıntı yaptığı sözler Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'e hakaret saydı ve hakkında soruşturma açtı. Tunç Soyer'den son dakika açıklaması geldi. "Her sözümün arkasındayım. Buyrun, buradayım" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanlığı'ndan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e soruşturma

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu törenlerinde yaptığı konuşmada Osmanlı Devleti’ne ve son padişah Vahdettin’e hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı.

Medyascope'da yer alan habere göre, Bakanlık, 16 Kasım’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yazı gönderdi ve Soyer’in 9 Eylül’deki konuşmasına ilişkin soruşturma açıldığını bildirdi. Müfettişler, belediyeden Soyer’in konuşmasının görüntülerini istedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e soruşturma

SOYER'DEN AÇIKLAMA

Tunç Soyer'den konuyla ilgili açıklama geldi. Soyer sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığı’nın 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarındaki konuşmamdan dolayı bana soruşturma açtığını öğrendim. Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır. Maksadım çok açıktır: Milletin egemenliğine göz dikenlere karşı Cumhuriyetimizin yüz yıllık değerlerini ve devrimlerini savunmak, tüm tehlike ve tehditlere karşı korumak. Her sözümün arkasındayım. Buyrun, buradayım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Tunç Soyer, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu kutlamalarında “Yüzyıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ayaklar altına aldılar, teslim oldular. Bir sabah emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soyer’in konuşmasında tepki gösterdi ve “Bu adamın istikameti falan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz. Ecdadımıza layık olacaksak bunlara hukuk çerçevesinde gereğini yapmamız lazım” diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin