İçişleri Bakanlığı duyurdu, operasyon başladı! 1050 personel Eren Kış operasyonunda görev alıyor

İçişleri Bakanlığınca Eren Kış-18 Hakkari-Kazan Vadisi Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Timuçin Aladağ Operasyonu başlatıldı. Operasyonda; jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucularından oluşan bin 50 personel görev alıyor.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanlığı duyurdu, operasyon başladı! 1050 personel Eren Kış operasyonunda görev alıyor

Operasyonda Hakkari İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1050 personel [(68) operasyonel tim] görev alıyor.

İçişleri Bakanlığı duyurdu, operasyon başladı! 1050 personel Eren Kış operasyonunda görev alıyor

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Eren Kış Operasyonları, halkımızın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde başarı ile devam ediyor." denildi.

YENİ AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni açıklamada operasyonla ilgili yeni bilgiler verildi. Açıklamada şöyle denildi:

EREN KIŞ-18 Operasyonları kapsamında, Hakkari-Çukurca ilçesi Kayalık köyü kırsalında, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde; İl J.K.lığına bağlı Jandarma Komando ve JÖH birliklerince icra edilen operasyonda; (3) adet AK-47 Kalaşnikof Piyade Tüfeği, (1) adet Uzi Marka Makinalı Tabanca ve yedek namlusu, (3) adet çeşitli markalarda Tabanca, (2) adet EYP düzeneği, (4) adet Antipersonel Mayın, (4) adet El Telsizi, (12) adet AK-47 şarjörü, (4) adet Tabanca Şarjörü, (1) adet Tabanca Susturucusu, (14) adet RPG-7 Mühimmatı, (13) Adet Savunma Tipi El Bombası, (2310) adet çeşitli çaplarda mühimmat, (1) adet Dürbün ve çok sayıda muhtelif sağlık ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

İçişleri Bakanlığı duyurdu, operasyon başladı! 1050 personel Eren Kış operasyonunda görev alıyor - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin