İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz'un ismini verdi

Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tv100 Özel Yayını'nda dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Soylu, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz'un ismini verdi.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz'un ismini verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tv100 Özel programında Pınar Işık Ardor ve Cansu Canan Özgen'in sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesini değerlendirdi.

 "İNCE'Yİ OYUNDAN DÜŞÜRMEK İSTEYENLER CHP'NİN TEPESİNDEKİ İNSANLARDIR"

Bakan Soylu "Muharrem İnce'yi oyundan düşürmek isteyenler CHP'nin tepesindeki insanlardır. İktidara gelince FETÖ'yü devlete getireceğim diyen insanlar aynı insanlardır. CHP- FETÖ ortaklığının sonucunda Türki siyasetinin ayıplı tablosu ortaya çıkmıştır. Kendi milletvekili arkadaşının Kıbrıs’ta kasetlerini bulduk ve imha ettik. Ben bunu açıklasam bu ayıp olmaz mı? Bu şantajları yapanları aldık, içeri tıktık. Devletin görevi bu. Siz çıkıyorsunuz, aracı gönderiyorsunuz ‘Adaylıktan çekil’ diye, sonra dönüp bu kaseti FETÖ üzerinden piyasaya servis etmek istiyorsunuz. Bu kaset montaj, arkadaşlarımız tespit ettiler. CHP'nin bütün araştırmalarını yapan adamı, bilmem ne kuşu denilen adamı bu operasyonun içerisinde. İnce, Türkiye'nin en kirli oyunuyla karşı karşıya kaldı." dedi.

 "BU ÜLKE ABD'NİN, ALMANYA'NIN BABASININ ÜLKESİ DEĞİL"

Sözlerini sürdüren Bakan Soylu "Bu ülkede itibar suikastı yapamazlar, yaptırmazlar size bu ülkede İster ABD, Biden arkanda olsun. İsterse Almanya Büyükelçisi isterse ABD Büyükelçisi arkanda olsun, yaptırmazlar. Bu ülke ABD'nin, Almanya Büyükelçisi'nin babasının ülkesi değil. Buradan isim vererek söylüyorum. Bu ülke bizim ülkemiz." ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin