İçişleri Bakanı Soylu'dan Meral Akşener'e: Akşener'in girdiği her yerde güvensizlik oluşturduğu aşikâr. Ben merkezli ve dağıtıcı bir rolü var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı röportajda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için, "Ben merkezli ve dağıtıcı bir rolü olduğu da aşikârdır. Vefadan yoksun olduğu da aşikârdır. Siyaseti hakkaniyetle izleyen herkes, bunu açıkça görür." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanı Soylu'dan Meral Akşener'e: Akşener'in girdiği her yerde güvensizlik oluşturduğu aşikâr. Ben merkezli ve dağıtıcı bir rolü var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sabah'a yaptığı konuşmada Meral Akşener için düşüncelerini açıkladı.

Altılı Masa ve Meral Akşener için konuşan Soylu, Meral Akşener'in masada dağıtıcı bir roü olduğunu ifade etti.

"VEFADAN YOKSUN"

Soylu açıklamalarında, "Çizdiği siyasi çerçeve içerisinde Akşener'in girdiği her yerde güvensizlik oluşturduğu aşikârdır. Ben merkezli ve dağıtıcı bir rolü olduğu da aşikârdır. Vefadan yoksun olduğu da aşikârdır. Siyaseti hakkaniyetle izleyen herkes, bunu açıkça görür. Haliyle Aziz milletimiz de bunları görüyor, biliyor, yaşanmışlıkları var ve bu anlamda doğru bir feraseti var. Geri kalanı 6'lı masanın sorunudur." ifadelerini kullandı.

"ALTILI MASA MENFAATLERİNE ODAKLANMIŞ"

Altılı Masa için konuşan Bakan, "Cumhur İttifakı her yönüyle bir değerler ittifakıdır. Tarihimizi, medeniyetimizi, milletimizi, gelenek ve göreneğimizi, inancımızı ifade etmektedir. Bir mücadeleyle bir milletin nasıl muasır ve muzaffer olduğunu ifade etmektedir. Cumhur İttifakı'nın içinde Selçuklu da vardır, Osmanlı da vardır, güzel Cumhuriyetimiz de vardır, Buhara da vardır, Mekke-i Mükkereme de vardır, Çanakkale'de vardır, Dumlupınar da vardır. Böyle bir değerler zemini üzerine oturmuştur. Oysa 6'lı masa, tam da batının istediği gibi, değerleri karmaşıklaşmış, sadece menfaatlere odaklanmış, tarihini, bugünü ve geleceğini umursamaz bir yapıya sahiptir. Cumhur İttifakı hasbidir, Millet İttifakı ise hesabîdir." dedi. 

FETÖ ile mücadele ilgili de konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2022 yılında örgüte yönelik 11 bin 544 operasyon yapıldı ve bu operasyonlarda 17 bin 515 kişi gözaltına alındı, 2 bin 366 kişi tutuklandı.dedi."

Bugüne kadar 102 bin kişi tutuklandığını cezaevlerinde halen 17 bin 511 kişi tutuklu/hükümlü bulunduğunu ve  240 bin şahsın dosyasnın karara bağlanmış vaziyette olduğunu açıkladı. 

"120 TERÖRİST VAR"

Siyaset yalan söylemez diyerek rakam veren Soylu, PKK'ya, 2022 yılında sadece 54 kişi katıldığını açıkladı. Soylu" 2016 temmuz ayında yaklaşık 2.475-2.780 bandında tahmin edilen yurt içi terörist sayısı bugün 120 civarına gelmiştir. 2016 yılında, taciz ateşinden bombalı eyleme kadar farklı başlıklarda yılda 3.542 terör eylemi gerçekleşiyordu. Bu sayı azaldı, 2022'de 178'le kapandı. Uyuşturucu madde bağlantılı ölümler, 2017'de 941'di. 2022 yılı kasım ayı verilerine göre 146'dır. " diye devam etti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin